Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Δήμος » Διοίκηση » Δήμαρχος | Αντιδήμαρχοι | Δημοτικό Συμβούλιο | Επιτροπές | Τοπικά Συμβούλια | Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης
Γιώργος Σωφρόνης

Ο Γεώργιος Σωφρόνης εξελέγη Δήμαρχος Σαρωνικού με το συνδυασμό «Σαρωνικός Αύριο» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου την 1η Σεπτεμβρίου 2014. 
 

Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, έχοντας σφαιρική και ολοκληρωμένη ιδία άποψη των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου Σαρωνικού, ο Γιώργος Σωφρόνης σημειώνει:
«Ως Δήμαρχος Σαρωνικού έχω δεσμευτεί, και αυτό πράττω καθημερινά, να υπηρετώ με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των συνδημοτών μου. Θέλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης και ανάδειξης. Θέτουμε υψηλούς στόχους και εργαζόμαστε άοκνα για την επίτευξή τους. Hμεγαλύτερη δυνατή δικτύωση του Δήμου Σαρωνικού, η ανάπτυξη συνεργασιών με έμφαση τους τομείς της χρηματοδότησης και της απορρόφησης επιχειρησιακών και επενδυτικών προγραμμάτων, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, είτε αυτοί προκύπτουν από αμιγώς ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από εθνικούς πόρους, είτε από συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε αυτή την πενταετία». 


Σύντομο βιογραφικό:
Γεννημένος το 1978 στο Λαγονήσι του Δήμου Καλυβίων Θορικού Αττικής. Συνέχισε τις μεταλυκειακές του σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες, αποκτώντας το αντίστοιχο πτυχίο από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (DereeCollege).  Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. 
 
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από νωρίς. Με πολύχρονη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος κατά την περίοδο 2007 - 2010, ενώ το 2009 ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας καθώς και Αναπληρωτή Δημάρχου. Το 2011 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού και διετέλεσε  Αντιδήμαρχος (2011-2012) στους τομείς των Οικονομικών, της Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και της Πολιτικής Προστασίας. Από το 2013 έως και το Μάιο του 2014 διετέλεσε Υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού. Επιπρόσθετα διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών 2013-2014 και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Το έντονο αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύη προς τους συνδημότες του δε σταματά εκεί. Το 2009 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και στη συνέχεια Δήμου Σαρωνικού, της οποίας ήταν υπεύθυνος έως το 2014.
 
Από τον Ιανουάριο του 2014 ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Αυτοδιοίκησης ΠΕΤΑ Α.Ε., η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών, μελετητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με επίκεντρο την τοπική ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)Πρόεδρος Της Επιτροπής Διασύνδεσης  Δήμων & Ευρύτερης Περιφέρειας – ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2019 και Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
 
Είναι παντρεμένος με την Βανίτα Σωφρόνη και έχουν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα.