Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Πολυμέσα » Φωτορεπορτάζ | Videos
Videos

12345678910
 
Περισσότερα... 30/07/2018
Συνέντευξη του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη στο paraktios.gr

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΘΑ ΕΊΜΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΟΥ ’19 – ΓΙΑΤΊ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΉ Η ΣΎΝΔΕΣΗ ΠΟΛΛΏΝ ΠΑΡΟΧΏΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΌΠΟΥΛΟ -ΚΡΙΤΙΚΉ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι – Ο ΔΉΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΎΛΟΥ ΚΆΝΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΝΏ ΕΊΝΑΙ ΔΉΜΟΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ -ΑΝ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΚ ΣΑΡΩΝΊΔΑΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ” ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΕ ΑΝΟΊΞΕΙ ΡΟΥΘΟΎΝΙ ” -ΣΚΟΤΕΙΝΈΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΕΜΠΟΔΊΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΧΡΉΣΕΩΝ ΓΗΣ ΣΑΡΩΝΊΔΑΣ”

Περισσότερα... 05/03/2018
Βράβευση του Δήμου Σαρωνικού, στο πλαίσιο των Greek Green Awards 2018, για το έργο Ενεργειακής Αναβά...

Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Σαρωνικού στο 2ο Συνέδριο VerdeTecForum, πουδιοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MECΠαιανίας, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018,με θέμα τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην Πράσινη και Κυκλική Οικονομία. 
 
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης πραγματοποίησε ομιλία με αντικείμενο το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities με εξοικονόμηση ενέργειας», που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού.
 
Πρόκειται για το πρώτο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας – τύπου led – στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, τη λειτουργία συστημάτων τηλε-διαχείρισης και προληπτικής συντήρησης, καθώς και την πιλοτική λειτουργία εφαρμογών και υπηρεσιών Smart Cities. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα έξυπνης στάθμευσης, διαχείρισης κάδων απορριμμάτων, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wi-fi και μέτρησης κυκλοφοριακής ροής.
 
Ο κ. Σωφρόνης, κατά την ομιλία του, παρουσίασε τις προδιαγραφές και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου, τονίζοντας ότι «το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο από τους πόρους που αυτή θα μας εξοικονομήσει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ από νέους πόρους, για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Επιπλέον, εξασφαλίζοντας μηδενικές δαπάνες και για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος, αποκτούμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πόρους για νέες επενδύσεις και έργα, αλλά για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες μας»

Αναφερόμενος στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, ο κ. Σωφρόνης επισήμανε ότι«πληρεί τις υψηλότερες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας, εξασφαλίζοντας κατά απόλυτο τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.» 

Για το συγκεκριμένο έργο ενεργειακής αναβάθμισης, ο Δήμος Σαρωνικού απέσπασε διάκριση στο πλαίσιο των βραβείων GreekGreenAwards2018, για την ανάδειξη καλών πρακτικώντων ΟΤΑ στην εφαρμογή τεχνολογιών περιβάλλοντος. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Σωφρόνη, από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Η διεθνής Έκθεση VerdeTecκαι το συνέδριο VerdeTecForum2018 διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Παρόντες κατά την διάρκεια της ομιλίας και της τελετής βράβευσης ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μ. Κόλλια, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αποστόλου, Σ. Γκίνης, Β. Μπούτσης, Ε. Χαρίτος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» κ. Δ. Λιοδακάκης, ο Πρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολ. Επιτροπής κ. Η. Μπουκοβάλας, η Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος κα Α. Γκούμα, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Αναβύσσου κα Ο. Κετέογλου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καλυβίων κ. Γ. Κολαξής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σαρωνίδας κ. Ν. Γαλάνης, η Τοπ. Σύμβουλος Καλυβίων κα Κ. Μπουλαμάτση, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ε. Μπούλιας, ο Πρόεδρος του Δικτύου Συμπαραστατών Ελλάδος κ. Ε. Μιχάλης και οι Ειδικοί Συνεργάτες κ.κ. Μ. Λύτρας και Κ. Σπανουδάκη.
Περισσότερα... 21/02/2018
Συνέντευξη για τα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης...

Συνέντευξη για τα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης στο Paraktios.gr, χτες Τρίτη 20/2/2018
 
12345678910
Web TV Δήμου Σαρωνικού