Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Αθλητισμός » Αθλητικός Οργανισμός » ΠΑΟ Καλυβίων | Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Καλυβίων | Αθλητικός Όμιλος Λαγονησίου | Ναυταθλητικός Ομιλος Σαρωνίδας | Α.Ε.Σ.Α.Φ. ΚΟΥΡΟΣ | Όμιλος Αντισφαίρισης Σαρωνικού
Α.Ε.Σ.Α.Φ. ΚΟΥΡΟΣ

Διοικητικό Συμβούλιο
Σπυρίδης Γεώργιος (πρόεδρος)
Ακρίβος Προκόπιος (αντιπρόεδρος)
Σακαρίκου Γεωργία (γεν. γραμματέας)
Γιατράκου Βένια (ταμίας)
Αρμάος Ιωάννης (έφορος υλικού)
Τοπάλογλου Ιορδάνης (υπεύθυνος αθλητικού κέντρου)
Ζώρζος Μάρκος (μέλος)
Πανουσόπουλος Παναγιώτης (μέλος)
Χρυσαϊτη Νίνα (μέλος)

Ιστορικό Σωματείου
Τον Ιούνιο του 1989 μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τον αθλητισμό, αποφάσισαν να κάνουν πράξη στην περιοχή της Αναβύσσου το «νους υγιής εν σώματι υγιή». Έτσι, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους δημιούργησαν ένα νέο σωματείο με την επωνυμία Αθλητική Ένωση Σαρωνίδας, Αναβύσσου, Φώκαιας ΚΟΥΡΟΣ «ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ». Πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας ήταν ο Κυριάκος Κότταρης και ο Βασίλειος Ψαλλιδάς, που αναφέρονται στην ιστορία του σωματείου ως ιδρυτικά μέλη.
Ως έμβλημα του σωματείου επιλέχθηκε το αρχαϊκής περιόδου άγαλμα του Κούρου Κροίσου, το οποίο είχε βρεθεί στην περιοχή της Αναβύσσου στις αρχές της δεκαετίας του 1930.
 
Το σωματείο ξεκίνησε τη λειτουργία του αρχικά με τα τμήματα Μπάσκετ και Βόλεϊ, ενώ μέσα σε διάστημα έξι μηνών περίπου δημιουργήθηκαν και άλλα τρία τμήματα, το Τένις, η Πυγμαχία και η Ρυθμική Γυμναστική.
Το 1991 αποτέλεσε χρονιά - ορόσημο για την ιστορία του Σωματείου, αφού αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών και καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Σωματείων, ενώ το 1992 αναγνωρίστηκε και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέσα από εκλογές απέκτησε την πρώτη του Διοίκηση με εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, γίνεται μέλος των ενώσεων ΕΣΚΑ - ΕΣΠΕΔΑ- ΕΣΠΑΑ, των Ομοσπονδιών Πυγμαχίας, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης και του ΣΕΓΑΣ.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μεπρωτοβουλία του σωματείου, του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κώστα Καραγιάννη και της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής, κατασκευάστηκε το πρώτο ανοικτό γήπεδο Μπάσκετ (με ταρτάν από φελλό) στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αναβύσσου.
Το 1993 ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση για τον «Κούρο» με τον αθλητή   Ηλία Σακαρίκο να κερδίζει τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Πυγμαχίας.
Το 1996 το σωματείο σε συνεργασία με την τότε Κοινότητα Αναβύσσου κατασκεύασε στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, ανοικτό γήπεδο Μπάσκετ με προβολείς για την τέλεση νυχτερινών αγώνων του αντρικού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. 
Το 2001, επί προεδρίας του Στέλιου Κανελλόπουλου, και μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις με την Κοινότητα Αναβύσσου, παραχωρήθηκε στον «Κούρο» ο χώρος πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου για χρήση 15 ετών από το σωματείο. Σ’ ένα χρόνο και με δαπάνες του σωματείου κατασκευάστηκαν τα πρώτα γήπεδα Μπάσκετ, Βόλεϊ και Τένις, τα οποία εγκαινιάστηκαν στις 9 Ιουνίου 2001 από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αναβύσσου Νικόλαο Χατζηρουσέα.
Το Φεβρουάριο του 2004, όταν πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ ήταν ο Πρόδρομος Ζιγκιρίδης, εγκαινιάστηκε από τον Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού Νίκο Έξαρχο, το κλειστό γυμναστήριο Μπάσκετ – Βόλεϊ εκτάσεως 880τ.μ.
Τον Οκτώβριο του 2007, επί προεδρίας Γιώργου Σπυρίδη, το τμήμα Γυμναστικής του «Κούρου» απέκτησε τη δική του στέγη με την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου εκτάσεως 500τ.μ και αποδυτηρίων 200τ.μ, με δαπάνες του Δήμου Αναβύσσου και κατοίκων της περιοχής.
Τέλος, το Σεπτέμβριο του 2008 παραδόθηκε σε χρήση το ξύλινο δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου Μπάσκετ – Βόλεϊ με δαπάνες του Δήμου Αναβύσσου και επωνύμων χορηγών του Σωματείου.
Σε όλους τους παραπάνω χώρους, που αποτελούν το αθλητικό στολίδι της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενούνται αθλητές και αθλήτριες 4 - 30 ετών, καθώς γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.
Σήμερα η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, συνεχίζοντας την 20ετή προσφορά της στον αθλητισμό της περιοχής, διαθέτει τμήματα Μπάσκετ, Βόλεϊ, Γυμναστικής και Τένις, οι εγκαταστάσεις του δε αποτελούν το χώρο άθλησης 600 και πλέον αθλητών και αθλητριών, ενώ τις προσπάθειες της Διοίκησης στηρίζουν  300 ενεργά μέλη .

Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Καραμανλή & Ολυμπιάδος 1, Τ.Θ. 1363  19013, Ανάβυσσος
Τηλέφωνο & φαξ: 22910 40414
E-mail: aesafkouros@hol.gr
Website:www.aesafkouros.gr