Δήμος
Σαρωνικού
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 2.06.2022

Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων από τον χώρο προσωρινής εναπόθεσης στην Π. Φώκαια

Ολοκληρώνεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες η απομάκρυνση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων από τον χώρο προσωρινής εναπόθεσης στην Π. Φώκαια.

Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τις 14/2/22 μέχρι και τις 9/5/22, ο δήμος Σαρωνικού συγκέντρωσε περίπου 3000 τόνους από τους οποίους διαχώρισε, κατά προσέγγιση, 2.500 τόνους κλαδιά που τεμάχισε προκειμένου ν΄ απομακρυνθούν και να σταλούν για ενεργειακή αξιοποίηση και 500 τόνους ογκωδών απορριμμάτων που  μετέφερε σε διαπιστευμένους χώρους ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο το 2021 μειώθηκαν κατά 3.500 χιλιάδες τόνους τα απόβλητα που στάλθηκαν από τον δήμο προς τον ΧΥΤΑ.

Η συγκεκριμένη μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων έχει όχι μόνο σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος αλλά αποφέρει και σημαντικά οικονομικά οφέλη καθώς μειώνονται τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά μεταφοράς των αποβλήτων προς τον ΧΥΤΑ και το τέλος ταφής προς τον ΕΔΣΝΑ. Υπολογίζεται ότι από το 2021 μέχρι και σήμερα ο δήμος Σαρωνικού έχει εξοικονομήσει, έτσι, περίπου 200.000 ευρώ.

             

   Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση