Δήμος
Σαρωνικού
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 30.08.2022

Προσεχείς Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Σαρωνικού

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και μαζί του συνεχίζονται οι επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού.

Αυτή την εβδομάδα:

  • Τετάρτη 31/8 στις 20:30 στο Θεατράκι Λαγονησίου, “Δεσποινίς ετών…. 39” από την θεατρική ομάδα “Ανοιχτά Πανιά” με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Πετρινόλη.

Πρόκειται για μία διασκευή του ομώνυμου έργου των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου αναφορικά με την …προαπαιτούμενη οικογενειακή αποκατάσταση της μεγαλύτερης αδερφής πριν τον γάμο του αδερφού. Ερωτευμένος, λοιπόν, ο αδερφός με την πολύ νεότερή του Φωφώ αποφασίζει να επιστρατεύσει ως έσχατο μέσο τις αγγελίες γάμου στις εφημερίδες για να παντρέψει την αδερφή. Και μια όμορφη ιστορία ξεκινά….

  • Παρασκευή 2/9 στις 21:00 στο Θεατράκι Παλαιάς Φώκαιας, “Ιωνίας Εγκώμιον – Οδοιπορικό στη Γη της Μικρασίας”.

Μια πολυδιάστατη μουσική παράσταση με τον αγαπημένο Γεράσιμο Ανδρεάτο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Το εμβληματικό μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου σε κείμενα και στίχους της Μαίρης Βούκανου που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και συνεχίζει με τον αγαπημένο Γεράσιμο Ανδρεάτο, την μαγευτική Άντα Αθανασοπούλου, ενώ την αφήγηση θα κάνει η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα. Την Santa Barbara Guitar Ensemble (Σπύρος Κουκάκης, Αναστάσιος Ιωάννογλου, Νικόλας Σαμαράς) διευθύνει ο Αλέξανδρος Παπαρίζος. Στο πιάνο ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος και ο Σταύρος Περτσαλάκης και στο βιολοντσέλο ο Σταύρος Παργινός, στην λύρα ο Μανώλης Μπουνταλάκης, ούτι Ηλίας Μαρκαντώνης, κανονάκι Αθηνά Κουκή, Αθανασία Σταθιά.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με Πολιτισμό, πρόοδο και άσβεστες μνήμες και φιλοδοξεί να παρουσιάσει με πρωτότυπο και αυθεντικό τρόπο, στοιχεία της Γης της Ιωνίας, της Μικρασιατικής Γης και του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μουσικές μνήμες από το Βυζάντιο, την ακριτική δημοτική και Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση με άρωμα Ανατολής, αλλά και σημαντικοί σταθμοί από το ρεμπέτικο της προσφυγιάς και του πόνου ενωμένα με την ονειρική μουσική του Γιώργου Βούκανου.

  • Σάββατο 3/9 στις 20:00 στο Θεατράκι Παλαιάς Φώκαιας, παρουσίαση του βιβλίου “Παλαιά Φώκαια Μικράς Ασίας” του Νικολάου Χόρμπου.

Η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, ο Σύλλογος Εμπόρων & Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας, το ΝΠΔΔ Δήμου Σαρωνικού και το Αρχείο Πολιτισμού παρουσιάζουν το βιβλίο του Νικολάου Χόρμπου (επιμέλεια: Γιάννης Κιουλέκας) “Παλαιά Φώκαια Μικράς Ασίας”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γιάννης Κιουλέκας – επιμελητής του βιβλίου και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Λεκάκης – συγγραφέας, δημοσιογράφος καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Σαρωνικού Αθανάσιος Παπουτσής. Η παρουσίαση και ο συντονισμός θα γίνει από τον κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο, καθηγητή μουσικής, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η κα Αναστασία Βογιατζή – Μιχαλοπούλου. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής.

 

Σας περιμένουμε.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

.

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση