Δήμος
Σαρωνικού
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 19.12.2022

Η προετοιμασία του Δήμου Σαρωνικού για τη χειμερινή περίοδο στο επίκεντρο της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Με κεντρικό θέμα την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022 – 2023, συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε και η αναγκαιότητα έγκαιρης χρηματοδότησης των αυτοτελών γραφείων Πολιτικής Προστασίας ώστε με τρόπο οργανωμένο να παρεμβαίνουν σε κρίσιμες καταστάσεις.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συμμετείχαν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Γαλάνης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμητρα Ράπτη, ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηλίας Πατσιαούρας, ο αντιπύραρχος Ιωάννης Ζαμάνης διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατ. Αττικής, ο Ιωάννης Πανής υποδιοικητής του Α.Τ. Σαρωνικού, ο Ιωάννης Αντωνόπουλος υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, ο Δημήτρης Μπατάλης διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου, η Σωτηρία Μπαϊμπού προϊσταμένη στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Ανατολικής Αττικής  και ο Νικόλαος Καστρίτης.

Ο Π. Φιλίππου επισήμανε ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος για τη χειμερινή περίοδο καθώς έχουν ήδη καθαριστεί τα φρεάτια και έχει πραγματοποιηθεί προμήθεια κατάλληλης ποσότητας αλατιού από τη Περιφέρεια Αττικής. «Θεωρούμε ότι και φέτος, όπως πέρσι στον δύσκολο χιονιά, θα κατορθώσουμε να κρατήσουμε τον δήμο μας λειτουργικό ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες. Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας είναι στις θέσεις τους και ο δήμος τους στηρίζει», πρόσθεσε.

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και γι αυτή τη σεζόν, είμαστε πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Γαλάνης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας. «Λειτουργούμε ομαδικά και συντονισμένα ώστε να λύνονται όλα τα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να συμμορφώνονται οι πολίτες με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά όταν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης», σημείωσε.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι περισσότερο «πυκνή» από πλευράς συμβάντων Πολιτικής Προστασίας λόγω της συχνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών και τέθηκε με εμφατικό τρόπο το θέμα της έγκαιρης χρηματοδότησης των δήμων ώστε να μπορούν να προετοιμάζονται και να οργανώνονται κατάλληλα. «Η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει αυτοτελή γραφεία Πολιτικής Προστασίας. Θα πρέπει λοιπόν εγκαίρως να προβλέπει χρηματοδότησή τους για την επόμενη σεζόν ώστε οι δήμαρχοι, οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι και τα στελέχη να είναι έτοιμα πριν την εκδήλωση των φαινομένων. Όταν η χρηματοδότηση γίνεται Ιούνιο, είναι δύσκολο να οργανωθούμε κατάλληλα», τόνισε ο Π. Φιλίππου. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Το προσωπικό μας είναι με τετράμηνες συμβάσεις και όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότεροι εργασιακή ασφάλεια και στήριξη», ανέφερε από την πλευρά του ο Χ. Γαλάνης.

 

 

                                                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση