Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 3.02.2023

Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον Ιανουάριο.

Με ενημερωτικά μηνύματα για την προστασία των πολιτών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, προληπτικά κλαδέματα με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων από πτώσεις κλαδιών ή δέντρων, μεταφορά τραυματιών και διευθέτηση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια τροχαίων ατυχημάτων, κατασβέσεις πυρκαγιών, αντλήσεις υδάτων και αποκαταστάσεις επικίνδυνων καλωδίων ηλεκτροδότησης η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού βρέθηκε για όλο τον Ιανουάριο, ακόμη μια φορά, κοντά στους δημότες.

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των ανθρώπων. Κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ωστόσο αυτό δεν αρκεί από μόνο του», τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπος Γαλάνης. Υπογραμμίζει δε ότι «σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε ότι η πολιτεία που έχει θεσμοθετήσει την αυτοτέλεια των γραφείων Πολιτικής Προστασίας στους δήμους, θα πρέπει να μας στηρίζει θεσμικά και ουσιαστικά καταβάλλοντας εγκαίρως απαραίτητες χρηματοδοτήσεις ώστε τα στελέχη μας να παραμένουν αξιόμαχα και αποτελεσματικά. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας είναι αναγκαίο να στελεχώνονται από μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και όχι από εργαζόμενους με τετράμηνες συμβάσεις».

 

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα περιστατικά στα οποία παρενέβη η Πολιτική Προστασία τον Ιανουάριο, σταχυολογεί τα ακόλουθα:

 

 

  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, με ρίψη νερού στον περιβάλλοντα χώρο των Εκκλησιών του Δήμου μας, ενόψει του εορτασμού των Φώτων.
  • Πραγματοποίηση κλαδεμάτων, από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου, όπου κρίθηκε αναγκαίο.
  • Απομάκρυνση οικόσιτου ζώου (γάτας) από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας επί της Λ. Σουνίου, ύστερα από ειδοποίηση  πολίτη.
  • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε τροχαίο επί της Λ. Σουνίου μεταξύ δύο Ι.Χ. υπήρξε τραυματισμός και διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο.
  • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, στην απομάκρυνση από το οδόστρωμα  πεσμένης κολώνας φωτισμού και δέντρου, επί της   Λ. Σουνίου στο ύψος της Γαλάζιας Ακτής, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Κορωπίου , την Τροχαία Κερατέας και από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής καθώς έγινε και ρύθμιση κυκλοφορίας.
  • Πραγματοποίηση απομάκρυνσης φερτών υλικών, επί της Λ. Σουνίου από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα  από ειδοποίηση πολίτη.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε τροχαίο επί της  Λ. Καραμανλή  στην περιοχή Αναβύσσου , μεταξύ  τριών Ι.Χ,  δεν υπήρξε τραυματισμός.
  • Ειδοποίηση από την Πυροσβεστική Λαυρίου, για ελεγχόμενη καύση στην περιοχή Αγ. Παντελεήμωνος Αναβύσσου, από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της  Πολιτικής Προστασίας, στην  απομάκρυνση οικόσιτου ζώου επί  της Λ. Σουνίου από το οδόστρωμα.
  • Ειδοποίηση από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σαρωνίδας, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, στην αποκατάσταση καλωδίου  γείωσης  ρεύματος.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε εκδήλωση πυρκαγιάς από πτώση κεραυνού στην  περιοχή της  Αγ. Αικατερίνης στον Κουβαρά.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για άντληση υδάτων από οικία από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας, στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής Λαγονησίου.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, στην μεταφορά ηλικιωμένου ατόμου για διακομιδή του σε νοσοκομείο, στην  περιοχή της Σαρωνίδας.
  • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, στην ρύθμιση κυκλοφορίας καθώς υπήρξε διαρροή  από αγωγό νερού στην περιοχή της Σαρωνίδας.
  • Ειδοποίηση από πολίτη, για απομάκρυνση δυο (2) νεκρών θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή Θυμάρι,  και  μιας (1) στις Αλυκές –Αναβύσσου,  από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

 

                                                                                                  Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση