Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 13.09.2023

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Τσιγαρίδα, προκειμένου να προγραμματιστούν δράσεις ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/9 η συνάντηση των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Τσιγαρίδα στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, προκειμένου όλοι μαζί να αποφασίσουν δράσεις και να προγραμματίσουν εργασίες  ενόψει του χειμώνα.

Ο Χρ. Τσιγαρίδας αρχικά ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους όχι μόνο κατά τις πλημμύρες της 6ης Σεπτεμβρίου αλλά και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου και τόνισε ότι η συνεισφορά τους είναι διαχρονικά πολύτιμη. «Ο Δήμος Σαρωνικού σας ευχαριστεί για το έργο που προσφέρετε. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας γιατί με τη δική σας συμβολή γινόμαστε αποτελεσματικότεροι. Πορευόμαστε με κοινές αξίες και αυτό είναι ανεκτίμητο. Μας ενώνει η κοινή αντίληψη ότι  η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη είναι η ανώτερη μορφή συνεισφοράς, είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς», τόνισε.

Στη συνέχεια οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες που θέτουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας για την επόμενη περίοδο και μετά από συζήτηση αποφάσισαν τα παρακάτω:

  • Οι εθελοντές θα μιλήσουν με τους υπεύθυνους Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για τους αγωγούς ομβρίων και για τα φρεάτια που χρειάζονται καθάρισμα.
  • Θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού ρεμάτων σε όλο τον δήμο Σαρωνικού.

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση ότι η προσπάθεια μετριασμού των συνεπειών της κλιματικής κρίσης μέσω έργων προσαρμογής σε αυτή, αποτελεί τη λύση ώστε η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας να είναι ουσιαστική.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση