Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 26.01.2024

Ξεκίνησαν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού

Στα πλαίσια περιβαλλοντικής🌳🌳ευαισθητοποίησης, εστιασμένης στην ενθάρρυνση των παιδιών να επιμορφωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην βελτίωση του άμεσου περιβάλλοντός τους, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβή Καρούμπαλη, προσκάλεσαν την Περιβαλλοντική ομάδα της Α’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων στο Δημαρχείο του Δήμου μας.
👩‍🎓👨‍🎓Περίπου 70 μαθήτριες και μαθητές με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, την κ. Σωτηρίου, την κ. Νικολοπούλου και τον κ. Μάρη, ξεναγήθηκαν στον χώρο, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άτζυ Προκόπη και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Πολίτη (τομέα Α) Τοπικής Οικονομίας και Εμπορίου Κώστα Γκίκα και στην συνέχεια, ενημερώθηκαν από την Ακ. Καρούμπαλη για το σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας και συμμετείχαν σε δράση του προγράμματος The Green City, της Περιφέρειας Αττικής, υπό την εποπτεία της κ.Κορρέ .
♻ Η δράση αφορούσε σε διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις στα παιδιά, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Κατά τη διάρκεια της δράσης το Κινητό Πράσινο Σημείο (φορτηγάκι) βρισκόταν στον προαύλιο χώρο έτσι ώστε οι μικροί πολίτες να βλέπουν ζωντανά όλες τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες όσων περιγράφηκαν στην παρουσίαση. Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, είχαν την ευκαιρία να φέρουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα και να ενημερωθούν για το πως αυτά ζυγίζονται.
Θέτοντας πλαίσια ουσιαστικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 🌿 μια περιβαλλοντική δράση με σχολεία του Δήμου μας, ευαισθητοποιώντας τους μικρούς μας δημότες σχετικά με τις μεθόδους ανακύκλωσης και σηματοδοτώντας την απαρχή της κυκλικής οικονομίας στον Δήμο Σαρωνικού!
Δείτε το βίντεο:
Σημαντική Ανακοίνωση