Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 1.02.2024

H Ομάδα Περιβάλλοντος του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων μαθαίνει για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζονται με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης αλλά και τη σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία: Μετά το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, σήμερα ήταν η σειρά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων παραβρέθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβής Καρούμπαλη, συνοδευόμενα από την Λυκειάρχη κα. Καλλιόπη Γώγου και τις καθηγήτριες κ.κ. Αλεξίου και Μπαζώκα. Ενημερώθηκαν από την Ακ. Καρούμπαλη για τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου μας και από τα στελέχη του προγράμματος «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής  για τις ορθές διαδικασίες ανακύκλωσης, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να λάβουν διευκρινίσεις, να συζητήσουν για την κλιματική κρίση και να μεταβούν, τέλος, στο Κινητό Πράσινο Σημείο (φορτηγάκι) που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, προκειμένου να δουν με λεπτομέρειες τις διαδικασίες που περιγράφηκαν στην παρουσίαση.

Συναντήθηκαν, επίσης, με τον Αντιδήμαρχο  Καθημερινότητας του Πολίτη (τομέα Α) Τοπικής Οικονομίας και Εμπορίου Κώστα Γκίκα, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού – Παιδείας και Κοινωνικών Προγραμμάτων Βικτώρια Σιμιτζή-Μυκονιάτη και τον Αντιδήμαρχο  Ύδρευσης- Άρδευσης- Αποχέτευσης Σταύρο Πετρόπουλο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σημαντική Ανακοίνωση