Δήμος
Σαρωνικού
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 15.03.2024

Στο «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού αποτελεί έναν από τους 91 Δήμους που εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Κατά τη διάρκεια του 3ου FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ 2024) δημιουργήθηκε το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.

Κατά τη διάρκεια του FORUM, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου συνυπέγραψε με τους υπόλοιπους Δημάρχους την Ιδρυτική Διακήρυξη δημιουργίας  του Δικτύου, το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

«Το κρίσιμο για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η επιτάχυνση της ουσιαστικής παρέμβασης και βοήθεια της πολιτείας, όταν τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων», σημείωσε ο Δημ. Παπαχρήστου κατά την τοποθέτησή του. Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει οι δήμοι μας να προσαρμοστούν επιτυχώς στις νέες συνθήκες κλιματικής κρίσης και να θωρακιστούν εγκαίρως, ώστε να διασφαλιστεί η ζωή των ανθρώπων. Χρειάζεται, γι’ αυτό, να αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο ώστε η βοήθεια της πολιτείας να είναι άμεση και ουσιαστική».

 

Δείτε την τοποθέτηση του Δημ. Παπαχρήστου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=F4mywCjeBjA

 

 Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση