Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 20.05.2024

Η Today Press για τις 100 ημέρες της νέας διοίκησης Δήμου Σαρωνικού: «Εντυπωσιάζει το ξεκίνημα του Δημήτρη Παπαχρήστου».

Με ένα εγκωμιαστικό άρθρο με τίτλο «Εντυπωσιάζει το ξεκίνημα του Δημήτρη Παπαχρήστου», η εφημερίδα Today Press κάνει μια αναδρομή στις σημαντικότερες επιτυχίες και στις καίριας σημασίας παρεμβάσεις των πρώτων μηνών διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής. Ξεκινώντας την περιγραφή ενός «δύσκολου» δήμου που μέχρι τον Ιανουάριο έμοιαζε με καζάνι που βράζει λόγω των προβλημάτων, ο αρθρογράφος σημειώνει εμφατικά:

 

«Ο Παπαχρήστου όμως μάλλον είδε τα εμπόδια ως πρόκληση. Μπήκε με φόρα στο γραφείο και από την πρώτη ημέρα σήκωσε μανίκια».

 

Ανάμεσα στις σημαντικότερες παρεμβάσεις ξεχωρίζει τους εντατικούς καθαρισμούς στις άτυπες χωματερές που σχηματίζονταν στους δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά και την ίδρυση Υπηρεσίας Πολεοδομίας στον δήμο Σαρωνικού.

 

Παρακάτω ολόκληρο το άρθρο:

 

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Σαρωνικού ήρθε να καινοτομήσει στο χώρο τους τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια σειρά τομέων: καταρχήν ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου είναι ο νεότερος δήμαρχος τους χώρας.

Στα 31 του μόλις χρόνια ανέλαβε, τον περασμένο Ιανουάριο, έναν δήμο ο οποίος έμοιαζε με καζάνι που βράζει. Οι δημότες αγανακτούσαν για μια σειρά από θέματα, με κυρίαρχα αυτά τους καθαριότητας και τους παρατημένης στο έλεος κακοτεχνιών οδοποιίας. Τα συχνά προβλήματα στην ύδρευση και το γεγονός ότι το 1/3 του δήμου κάηκε τους φωτιές του καλοκαιριού του ΄23 έκαναν το δήμο Σαρωνικού να μοιάζει με καυτή πατάτα που κάθε αυτοδιοικητικός θα ήθελε να αποφύγει.

Ο Παπαχρήςτου όμως μάλλον είδε τα εμπόδια ως πρόκληση. Μπήκε με φόρα στο γραφείο και από την πρώτη ημέρα σήκωσε μανίκια. Ξεκίνησε εντατικούς καθαρισμούς τους άτυπες χωματερές που σχηματίζονταν τους δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους, προχώρησε σε μικρές αναπλάσεις και εξωραϊσμούς δημόσιων χώρων, έφτιαξε τους κατεστραμμένες παιδικές χαρές λαμβάνοντας απαραίτητες πιστοποιήσεις και ξεκίνησε να καλύπτει τους λακκούβες τους δρόμους.

Σημαντικότερο όλων, ενίσχυσε την Πολιτική Προστασία τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε έμψυχο δυναμικό προκειμένου να θωρακίσει τον δήμο ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα οργάνωσε πολεοδομία (μέχρι τώρα 8.000 υποθέσεις στοιβάζονται στην υπηρεσία Μαρκοπούλου που χαριστικά εξυπηρετεί τον δήμο) και εισήγαγε ξεχωριστά ρεύματα συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωση. Έφερε δε, μια εντελώς νέα νοοτροπία στη διοίκηση εισάγοντας ρυθμούς και αντίληψη πολυεθνικής τόσο για εργαζόμενους, κυρίως τους για τους αιρετούς τους παράταξής του. Η επίδοση των τελευταίων περνάει από το κόσκινο ειδικού συνεργάτη του δημάρχου ο οποίος προέρχεται από τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Φαίνεται ότι όλα αυτά δεν αρκούσαν στο Δ. Παπαχρήστου. Βαθιά και ουσιαστικά δημοκρατικός, αντιλήφθηκε ότι οι δημότες θα έπρεπε να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αποφάσισε λοιπόν να εγκαινιάσει έναν ουσιαστικό διάλογο μαζί τους κάνοντας απολογιστικές εκδηλώσεις του δημοτικού έργου. Η πρώτη από αυτές ήταν τους 27 Απριλίου. Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του δήμου Σαρωνικού και σε πανηγυρικό κλίμα έδειξαν να ανταποδίδουν το γεγονός ότι κάποιος από τη διοίκηση, επιτέλους, τους υπολογίζει ακόμη και τώρα που οι εκλογές πέρασαν!

Αν θεωρήσουμε την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται τα έργα ως καινοφανή για τα εγχώρια δεδομένα, η έμπρακτη εφαρμογή του μοντέλου διακυβέρνησης που βασίζεται στη διαφάνεια, το σεβασμό και την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ελληνικό δήμο. Και ως φαίνεται είναι κάτι που και οι πολίτες εκτιμούν και αξιολογούν θετικά.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση