Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 28.05.2024

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

Οι δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού για τα αδέσποτα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, την Τρίτη 28 Μαΐου, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Καζάνα, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών στη φιλοζωία και στην προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων ώστε τα μεν πρώτα να διαβιούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τα δε δεύτερα να προωθούνται σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

 

«Είναι σημαντικό να μην αγοράζουμε ζωάκια συντροφιάς αλλά να υιοθετούμε. Στα φιλοζωικά σωματεία υπάρχουν πάρα πολλά σκυλάκια και γατάκια που επί χρόνια περιμένουν να μπουν σε ένα σπίτι» υπογράμμισε ο Δ. Καζάνας, που είχε κληθεί για την εκδήλωση από τη διεύθυνση του σχολείου. Και συμπλήρωσε: «Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία. Θα μας την ανταποδώσουν με άνευ όρων αγάπη!».

 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα προγράμματα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου και αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών στη διάσωσή τους.

 

Τέλος, τονίσθηκε ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα οργανωθούν σε τακτική βάση δράσεις ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία με ταυτόχρονη παρουσία εθελοντών ή κτηνιάτρων, ώστε όλα τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους τετράποδους φίλους τους με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση