Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 26.06.2024

Ενημέρωση για το Summer Camp στην Παλαιά Φώκαια

Mε μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό διαβάζουμε για τη συντονισμένη προσπάθεια δυσφήμισης και υπονόμευσης του Summer Camp στην Παλαιά Φώκαια μέσα από μία σειρά ανακριβών δημοσιεύσεων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτουμε παρακάτω μια σειρά από έγγραφα που έρχονται να πιστοποιήσουν ότι εξαρχής η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας ήταν αρνητική στο να διεξαχθεί το φετινό Summer Camp στο Δημοτικό σχολείο, προσπαθώντας με μια σειρά από ενέργειες, αλλά και μη απαντώντας στα επίσημα έγγραφα που λάμβανε, να σαμποτάρει και να ακυρώσει για προσωπικούς της λόγους μια πολύ σημαντική παροχή προς τους δημότες μας.

Μια παροχή που φέτος και για πρώτη φορά είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που το κόστος για κάθε παιδί αντιστοιχούσε στα 75,00 ευρώ.

H Διευθύντρια στο έγγραφό της αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την έναρξη του Summer Camp την Παρασκευή 14/06/2024 προφορικά από τον πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και ότι δεν είχε λάβει καμία πρότερη ενημέρωση.

Παραθέτουμε, παρακάτω, το έγγραφο που έλαβε στις 07/06/2024 από τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, το οποίο την ενημερώνει για την πρόθεσή μας για 7η συνεχόμενη χρόνιά να διεξάγουμε το Summer Camp στο Δημοτικό σχολείο Παλαιάς Φώκαιας (Εικόνα 1.). Στο e-mail ζητάμε την εισήγηση και την απάντηση της Διευθύντριας για τη συγκεκριμένη δράση. Μια απάντηση που ποτέ δεν πήραμε.

Για το λόγο αυτό, επανήλθαμε με δεύτερο email με ‘’Ευγενική υπενθύμιση’’ προς την διευθύντρια στις 12/06/2024 από τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής (έγγραφο που σας παραθέτουμε παρακάτω, Εικόνα 2.), ζητώντας να μας απαντήσει στο αρχικό μας έγγραφο, κάτι που για ακόμα μια φορά αγνόησε.

Για τρίτη φορά, στείλαμε email από το γραφείο Δημάρχου στις 13/06/2024 , καθώς οι προθεσμίες για να οργανώσουμε-ανακοινώσουμε το φετινό μας Summer Camp ήταν ασφυκτικές, ζητώντας κιόλας αυτήν τη φορά να επιβεβαιώσει ότι λαμβάνει τα email, (έγγραφο που σας παραθέτουμε παρακάτω, Εικόνα 3.). Δεν λάβαμε ξανά καμία απάντηση.

Λάβαμε απάντηση την Κυριακή 16/06/2024, μια ημέρα πριν την έναρξη, με την οποία η Διευθύντρια δεν απαντούσε πουθενά στα προηγούμενα έγγραφά μας, αλλά μας απαντούσε «Σας ενημερώνουμε ότι το έχουμε λάβει» (έγγραφο που σας παραθέτουμε, Εικόνα 4).

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 17/06/2024, στις 7.30 το πρωί και ενώ γονείς και μαθητές είχαν ενημερωθεί για την έναρξη του Summer Camp, η διεύθυνση του σχολείου σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να σαμποτάρει για ακόμα μια φορά τη διεξαγωγή του Summer Camp, δεν ήταν εκεί για να παραδώσει τα κλειδιά στο προσωπικό του Δήμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη αναστάτωση και όταν τελικά η ίδια παρουσιάστηκε καθυστερημένα στο χώρο, αποφάσισε μόνη της ότι το Summer Camp θα διεξαχθεί στις λυόμενες αίθουσες. Μία απόφαση στην οποία διαφωνήσαμε ρητά, καθώς οι συγκεκριμένες αίθουσες δεν ενδείκνυνται για καλοκαιρινές δραστηριότητες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά τους θερινούς μήνες.

Την επόμενη ημέρα και μετά από παρέμβαση το πρωί του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου Ματίνας Νέρα και του Προέδρου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, η Υποδιευθύντρια παρέδωσε τα κλειδιά για τις αίθουσες (έγγραφο που σας παραθέτουμε, Εικόνα 5.) και ξεκίνησε η λειτουργία του Summer Camp.

Επίσης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου της κ. Ράπτη, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αναφέρουμε ότι οι ισχυρισμοί πως δεν υπάρχει καθαρίστρια, φαρμακείο και υλικά απασχόλησης είναι απόλυτα ψευδείς, καθώς καθημερινά μετά τη λήξη του ωραρίου η κ. Τσούνη Γεωργία, η καθαρίστρια του σχολικού συγκροτήματος, καθαρίζει το χώρο, ενώ το φαρμακείο και τα υλικά απασχόλησης τα έχει μαζί του καθημερινά το προσωπικό του Δήμου.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει πολιτική, κινδυνολογώντας και λέγοντας ψέματα για μία δομή του Δήμου μας που φιλοξενεί παιδιά. Για το λόγο αυτό, έχουμε κινηθεί προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε την άμεση διερεύνηση και τις ενδεχόμενες πειθαρχικές κυρώσεις προς τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Παλαιάς Φώκαιας για την κατάσταση που δημιούργησε.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά σκληρά για να βελτιώνουμε κάθε ημέρα τις υπηρεσίες μας. Απαντώντας με πράξεις σε κάθε προσπάθεια διχασμού και μικροπολιτικής, θα συνεχίσουμε, με ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους συνδημότες μας, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να χτίσουμε το Δήμο Σαρωνικού που όλοι μας οραματιζόμαστε. Ο Δήμος μας έχει πλέον μπει σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης και λειτουργίας και προς αυτήν την κατεύθυνση παραμένουμε αφοσιωμένοι.

 

Σημαντική Ανακοίνωση