Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 8.06.2016

Έκθεση ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Καλυβίων

Έκθεση ζωγραφικής

Με τα μάτια στο πρόσωπο και τη μορφή

Η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής συνδέει το ζωγράφο με τις απαρχές της ζωγραφικής και με όλη την βαθειά στο χρόνο ιστορία της. Από την δυναμική αναπαράσταση με διδακτικό ρόλο ως τη φωτογραφική διάθεση και τη συναισθηματική έκφραση, η ανθρώπινη μορφή έχει παίξει στη ζωγραφική καταλυτικό ρόλο. Η ταύτιση του ζωγράφου είναι δεδομένη και  η ζωγραφική των πορτραίτων και των μορφών γίνεται πολλές φορές απόλυτη εσωτερική έκφραση του ζωγράφου και καθρέφτης του.

Μέσα σε αυτή την εμπειρία βυθίστηκαν φέτος  τα μέλη των δύο τμημάτων Ζωγραφικής, του Πολιτιστικού Ομίλου Γυναικών Λαγονησίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρωνίδας. Αρχάριοι και πιο έμπειροι ερασιτέχνες ζωγράφοι με μεράκι και κέφι για την τέχνη, δημιούργησαν και φέτος αυτή την όμορφη παρέα, μέσα στην οποία χρώματα και σχήματα απελευθέρωσαν τα μάτια και την  έκφραση. Μαζί με τη σπουδή στο χρώμα και στο σχέδιο εκθέτουν και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Την προσωπική τους ματιά, το ύφος και τις συναισθηματικές τους αποχρώσεις.

Με την πρωτοβουλία των δύο πολιτιστικών συλλόγων τα μαθήματα ζωγραφικής λειτουργούν επί σειρά ετών στους δυο πολιτιστικούς συλλόγους και αποτελούν μια σπίθα δημιουργικότητας και έκφρασης. Είναι ανοιχτά για όλους, αρχάριους και μη, που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς τους και να ζωγραφίσουν σε κλίμα συνεργασίας και σεβασμού. Αυτό το ωραίο κλίμα φέτος είναι που τροφοδότησε και μια παραπάνω δράση εκτός των δύο ετήσιων εκθέσεων που πραγματοποιούνται στους χώρους των συλλόγων: μία μέσα στον Οκτώβρη από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γυναικών Λαγονησίου και μία στα τέλη Ιούνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρωνίδας.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία και όλες  τις μαθήτριες και τους μαθητές που είναι οι ίδιοι οι διοργανωτές και εμπνευστές αυτού του σημαντικού ανοίγματος. 

Σημαντική Ανακοίνωση