Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 1.04.2014

Θεατρικά δρώμενα στον Δήμο Σαρωνικού

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η 27η Μαρτίου και η Θεατρική Πορεία «Ανοιχτά Πανιά» του Δήμου Σαρωνικού, με δάσκαλο και σκηνοθέτη της τον Γιώργο Πετρινόλη, αποφάσισε να γιορτάσει την ημέρα με παρουσίαση Μονολόγων από το Παγκόσμιο Θέατρο. Για τον λόγο αυτό ετοίμασε μια εξαιρετική θεατρική βραδιά στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στα Καλύβια που ταξίδεψε τους θεατές στη μαγεία του θεάτρου.
Επτά μονόλογοι με γεύση από Γιάννη Ρίτσο («Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»), Έρρικο Ίψεν («Μπράντ»), Τένεσι Ουίλιαμς («Λεωφορείο ο Πόθος»), Κάρλο Γκολντόνι («Λοκαντιέρα»), Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα («Η θαυμαστή μπαλωματού», Ουίλιαμ Σαίξπηρ («Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας») και Ζαν Κοκτώ («Η Ψεύτρα»), δημιούργησαν ένα ποιοτικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου, γιορτάζοντας μαζί με το θέατρο και τον πολιτισμό. Το μήνυμα για τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2014 του Brett Beiley διάβασε ο σκηνοθέτης Γ. Πετρινόλης.
Τα μέλη της ομάδας και ο σκηνοθέτης τους δήλωσαν ότι ενάντια στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν πολιτισμό που αυτές τις δύσκολες μέρες το χρειαζόμαστε όσο ποτέ και θα επανέλθουν σύντομα με ενδιαφέροντα και ποιοτικά θεατρικά δρώμενα.
Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το τριήμερο 21, 22  και 23 Μαρτίου, το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Σαρωνικού, παρουσίασε τη θεατρική κωμωδία "Μια Ιταλίδα απʼ την Κυψέλη" των Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη. Ένα εξαιρετικό θεατρικό κείμενο των καταξιωμένων συγγραφέων, με έξυπνες κωμικές ατάκες που προκάλεσαν αβίαστα άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων. Ένα επίκαιρο θα λέγαμε θεατρικό έργο, που σήμερα την εποχή της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, μας υπενθυμίζει με τον δικό του τρόπο την επιλογή του ελληνικού στοιχείου, σε όλα τα επίπεδα. Η σκηνοθετική ματιά και η ερμηνεία των νέων ηθοποιών το απογείωσε, προκαλώντας το αδιαχώρητο στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου.
Στην επιτυχία του θεατρικού εργαστηρίου παρευρέθηκε και ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας, πρωταγωνιστής μαζί με τη Μάρω Κοντού το 1967 στο πρώτο ανέβασμα του έργου. Ο ηθοποιός συγκινήθηκε και αφού συνεχάρη τον σκηνοθέτη και συνάδελφό του Γιώργο Πετρινόλη για την εξαιρετική του δουλειά, δήλωσε ότι παρακολούθησε μία επαγγελματική παράσταση. Ιδιαίτερη εντύπωση του προκάλεσαν ο ρυθμός της παράστασης και η ερμηνεία των ηθοποιών.
Για όλους όσους δεν μπόρεσαν να δουν την παράσταση και το ζήτησαν, τα μέλη και ο σκηνοθέτης της ομάδας, μας ενημέρωσαν ότι μέσα στο έτος, θα πραγματοποιήσουν κι άλλες παραστάσεις, ακόμα και σε γειτονικούς δήμους.
 

Σημαντική Ανακοίνωση