Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 8.11.2013

Δήμος Σαρωνικού, φοιτητές, δύτες και εθελοντές σε δράση για τον καθαρισμό του βυθού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 2/11/2013 η δράση καθαρισμού του βυθού στην προβλήτα της Σαρωνίδας, για την οποία συνέπραξαν οι Δημοτικές Κοινότητες Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας του Δήμου Σαρωνικού και οι «Νέοι Εθελοντές σε Δράση» με το Deree Scuba Diving Team και μέλη της Σχολής Καταδύσεων “Diving Store”.
Πιστοποιημένοι δύτες από το Deree Scuba DivingTeam, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της ομάδας κ. Χρήστος Κούτρας, σε συνεργασία με μέλη της Σχολής Καταδύσεων “Diving Store” καταδύθηκαν στην προβλήτα της Σαρωνίδας, σημείο που είχε υποδείξει ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Ανδρέας Πέγκας και ανέσυραν από τον βυθό πλήθος ευρημάτων όπως κομμάτια από πετονιά, πλαστικά μπουκάλια, σιδηροσωλήνες, κοντάρια, βαρίδια και άλλα, τα οποία οι «δυνάμεις ξηράς», οι «Νέοι Εθελοντές σε Δράση Δήμου Σαρωνικού», ανέλαβαν να καταγράψουν σε ειδικά δελτία και εν συνεχεία να κάνουν τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα και μη.
Επιπλέον, οι «Νέοι Εθελοντές» επιδόθηκαν και στον καθαρισμό του χώρου της παραλίας απομακρύνοντας ποικίλα απορρίμματα, μεταξύ των οποίων κυριαρχούσαν τα αποτσίγαρα.
Κατά τη διεξαγωγή της δράσης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού  κ. Τσαλικίδης Μανώλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας κα Κατερίνα Γκούμα, η ιδιοκτήτρια της Σχολής Καταδύσεων “Diving Store” κα Ειρήνη Μητσοτάκη και η συντονίστρια των Νέων Εθελοντών σε Δράση κα Αναστασία Ιωαννίδου. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, απονεμήθηκαν στους εθελοντές δύτες αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στη δράση από τον κ. Μανώλη Τσαλικίδη στον χώρο της Σχολής Καταδύσεων “Diving Store”. Στη συνέχεια ακολούθησε προσφορά κεράσματος.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που με τη σύμπραξή τους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του καθαρισμού. Επιβεβαίωσαν ότι τέτοιες δράσεις πραγματοποιούνται, όταν όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, και στην προκειμένη περίπτωση ένωσαν τις δυνάμεις τους γόνιμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο εθελοντισμός με φορείς νέους ανθρώπους, φοιτητές και μη, από τους οποίους άλλοι έθεσαν την ειδική εκπαίδευσή τους και άλλοι απλώς το μεράκι και τη διάθεσή τους για προσφορά στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ελπίζουμε η γόνιμη συνεργασία μας να επαναληφθεί και στο μέλλον.
 

Σημαντική Ανακοίνωση