Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 31.07.2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων “Ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος”

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Βιβλιοθήκης «Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος» που διεξήχθη από τις 15 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου έλαβε τέλος. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού έλαβε φέτος μέρος μαζί με άλλες 116 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2013 που διοργάνωσε το Future Library.
Πάνω από 130 παιδιά και περισσότεροι από 70 ενήλικες έλαβαν μέρος σε ένα πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που σκοπό είχαν να εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον πλούσιο και δημιουργικό κόσμο της βιβλιοθήκης μας. Πεζοπορίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας που περιγράφονται σε ιστορικά και περιηγητικά βιβλία και βυζαντινοί αρχαιολογικοί χώροι μοναδικοί στο Αττικό τοπίο. Γνωριμία με τα βιβλία της βιβλιοθήκης. Χειροτεχνίες και επιτραπέζια βιβλία, συγγραφή ιστοριών και εικονογράφηση. Πειράματα φυσικής και εικαστικά και θεατρικά δρώμενα.
Η βιβλιοθήκη αλλά και οι επισκέπτες της μόνο καλά και ουσιαστικά οφέλη είχαν να αποκομίσουν από την Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Η βιβλιοθήκη απέκτησε νέα μέλη και γέμισε με όμορφες παρουσίες, απέκτησε καινούργια βιβλία, αναλώσιμα, Η/Υ (δωρεά του Future Library), συνεργάστηκε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και βέβαια γέμισε το χώρο της με τη φαντασία, το γέλιο, τη δημιουργικότητα και την αγάπη μικρών και μεγάλων. Οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης και κυρίως οι μικροί μας φίλοι που οι ηλικίες τους ξεκινούν από τριών χρόνων γνώρισαν τη βιβλιοθήκη και τη λειτουργία της, μυήθηκαν στον κόσμο του βιβλίου και πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους. Πάμπολλοι γονείς δια μέσου των παιδιών τους απέκτησαν μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τη βιβλιοθήκη του δήμου μας. Πολλά ήταν τα νέα μέλη της βιβλιοθήκης και η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε κατακόρυφα.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι έγινε κατανοητό ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού μπορεί και είναι σε θέση να αναδειχθεί σε πόλο έλξης πολιτισμού και δημιουργικότητας, όπου σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικότερα για τον θεσμό των βιβλιοθηκών εν γένει μπορεί να εξελιχθεί σε αρωγό και κοινωνικό και πολιτισμικό φορέα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Βιβλιοθήκης, για τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα και φωτογραφίες από αυτές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης: www.kalivialibrary.gr
 
Περισσότερες πληροφορίες για το FutureLibraryκαι την Καλοκαιρινή Εκστρατεία που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://summer.futurelibrary.gr/
 
 
*Το FutureLibrary, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011. Προήλθε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 
**Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων θα παραμείνει κλειστή όλο τον Αύγουστο. Θα ξανανοίξει στις 2 Σεπτεμβρίου. 
 
 
 

Σημαντική Ανακοίνωση