Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 2.08.2011

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις του Δήμου Σαρωνικού και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου εκδηλώσεις του Δήμου Σαρωνικού.
 Την Παρασκευή 22 Ιουλίου η Δημοτική Κοινότητα Κουβαρά φιλοξένησε χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Σαλαμίνας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από την Ιταλία, τη Σλοβακία, την Κύπρο αλλά και η χορευτική ομάδα του Κουβαρά, που παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς και φορεσιές της χώρας τους, ενθουσιάζοντας τους παραβρισκόμενους. Με το τέλος των εμφανίσεων τους, οι χορευτικές ομάδες παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου, τους αντιδημάρχους κα Κατερίνα Πρίφτη και κ. Γιώργο Τζιβίλογλου και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Κόλλια. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά κ. Γιάννης Κίτσος, ενώ το Λυκείο των Ελληνίδων Σαλαμίνας εκπροσώπησε η πρόεδρός του κα Σωσώ Σακελλαρίου.
 Επιτυχής αποδείχθηκε η «αναμέτρηση» με τον ποιητικό και θεατρικό λόγο του μεγάλου έλληνα ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, στο ανοιχτό θέατρο στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η συνένωση των δυνάμεων από δύο χορωδίες μουσικά σχήματα (Χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και Χορωδία και Ορχήστρα Νέων «ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ» της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων) και δύο θεατρικών ομάδων (Θεατρικό Εργαστήρι της Δημ. Κοινότητας Π. Φώκαιας και Θεατρική Πορεία «Ανοιχτά Πανιά» Λαγονησίου Καλυβίων) του Δήμου Σαρωνικού που παρουσίασαν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον «ποιητή των τραγουδιών» κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ποίηση, θεατρικός λόγος και τραγούδια με την υπογραφή του Νίκου Γκάτσου και υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Γιώργου Πετρινόλη και του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, πλημμύρισαν το χώρο αποδεικνύοντας ότι ο Νίκος Γκάτσος ήταν, είναι και θα παραμείνει διαχρονικός.
 Μια μοναδική μουσική παράσταση με ελληνικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε δίσκους 45 στροφών, αλλά και από τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60 και του 70, ερμηνευμένα από το Μάνο Νικήτογλου και την Ανδριάνα Κόλλια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το θεατράκι Λαγονησίου την Κυριακή 24 Ιουλίου. Κάθε τραγούδι συνοδευόταν και από τη μικρή του ιστορία, από το ποιοι ήταν οι δημιουργοί του μέχρι το πότε και που πρωτοακούστηκε. Την παράσταση επιβράβευσε το κοινό με δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της.
 Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 η Χορωδία Καλυβίων έδωσε μια πετυχημένη συναυλία στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού. Τα μέλη της χορωδίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Κώστα Δρακάκη παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους ερμηνεύοντας ξένα και ελληνικά τραγούδια («Love me tender», «Stars, songs and faces», αλλά και «Το παλιό ρολόι», «Μάτια βουρκωμένα», «Ξημερώνει και βραδιάζει» κ.α.) και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν από όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
 Την απόδειξη ότι η Φιλαρμονική δεν είναι μια παλιά ξεχασμένη ιστορία, αλλά ότι μπορεί λειτουργώντας στο πλαίσιο μια συμφωνικής ορχήστρας να προσφέρει διαχρονικά στην πολιτιστική ανάπτυξη κάθε τόπου, έδωσαν οι Φιλαρμονικές Κερατέας και Καλυβίων το Σάββατο 30 Ιουλίου στο θεατράκι της Παλαιάς Φώκαιας (Λιμάνι). Οι μαέστροι Γιάννης Οικονομάκης (Κερατέα) και Σπύρος Κόλλιας (Καλύβια) με τις επιλογές των κομματιών ελληνικής και ξένης μουσικής του χθες και του σήμερα, ταξίδεψαν τους θεατές σε ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι δίπλα στη θάλασσα, προκαλώντας τους μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που τα «μπράβο» υπερίσχυαν της έντασης της μουσικής.
 Την κοινωνική σάτιρα «Οίκος ευγηρίας», την πιο γνωστή θεατρική επιτυχία του Μανώλη Κορρέ, παρουσίασε την Κυριακή 31 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας το Θεατρικό Εργαστήρι της Παλαιάς Φώκαιας σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πετρινόλη. Πρόκειται για ένα έργο, στο οποίο ο συγγραφέας με ευαισθησία και γέλιο αγγίζει τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν στα γηροκομεία, σατιρίζοντας τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων. Η παράσταση, στην οποία όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ήταν αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία.
 Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει κι από τα μάτια σβήνει η στεριά » και θέμα τα λιμάνια, τις θάλασσες και τα ταξίδια των ελληνικών τραγουδιών απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου 2011 στην πλατεία της Σαρωνίδας. Μελωδίες όπως «Όνειρο δεμένο», «Καράβια χιώτικα», «Ένα τραγούδι απ΄ τ΄ Αλγέρι», «Ακρογιαλιές δειλινά» και πολλά άλλα γνωστά τραγούδια παρέσυραν τους θεατές σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι.

Σημαντική Ανακοίνωση