Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 20.07.2011

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας “Ανοιχτά πανιά”

Απόλυτα επιτυχημένες ήταν οι δύο παραστάσεις που έδωσε η Θεατρική Ομάδα «Ανοιχτά Πανιά» το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του δήμου μας που βρέθηκαν στο Θεατράκι Λαγονησίου για να παρακολουθήσουν τη μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».
Η υπόθεση ξεκινά με δύο αδερφές, οι οποίες μετά το θάνατο του πατέρα τους, πηγαίνουν στο χωριό τους για να συμπαρασταθούν στη μητέρα τους και για να παραβρεθούν στην κηδεία. Εκεί όμως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως οι συγχωριανοί και φίλοι του μπαμπά δεν είναι συνηθισμένοι. Το αγνό περιβάλλον του χωριού αρχίζει να μεταμορφώνεται και σύντομα πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να «κερδίσουν μια θέση» δίπλα στο νεκρό.
Οι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας «Ανοιχτά Πανιά» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Πετρινόλη απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους ρόλους τους – σε μια παράσταση με καταιγιστικούς ρυθμούς και γερές δόσεις μαύρου χιούμορ – και προσφέραν μια ευχάριστη βραδιά στους θεατές που κατέκλυσαν και τις δύο ημέρες το Θεατράκι στο Λαγονήσι, κερδίζοντας το πιο θερμό τους χειροκρότημα και ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.
Η θεατρική πορεία «Ανοιχτά πανιά» δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2000 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλυβιών στο Λαγονήσι, μέσα από τα προγράμματα της ΝΕΛΕ Ανατολικής Αττικής και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη δημιουργική της διαδρομή με μεγάλη επιτυχία με ανέβασμα πολλών παραστάσεων και συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντική Ανακοίνωση