Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 31.05.2011

Ποιητική τριλογία για παιδιά και εφήβους από τον Άρη Χαραλαμπάκη

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Σαρωνικού και οι ΑΩ Εκδόσεις για την παρουσίαση της βραβευμένης τρίτομης ποιητικής συλλογής για παιδιά και εφήβους του ιατρού – καρδιολόγου Άρη Χαραλαμπάκη.
Τα βιβλία προλόγισαν ο ιστορικός – συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος, η Φιλόλογος – Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γραμματική Κάρλα και ο Μουσικολόγος – Λαογράφος Παναγιώτης Μυλωνάς, οι οποίοι στις σύντομες ομιλίες – παρουσιάσεις τους μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τον άνθρωπο Άρη Χαραλαμπάκη, για τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά που αποτυπώνεται στα ποιήματα του, καθώς και για την ευαισθησία της ποιητικής του γραφής που ξεδιπλώνεται στα βιβλία του.
Τα τρία βιβλία «Η χελιδονοφωλιά», «Κουβεντούλα με το φεγγάρι» και «Το χρυσάφι του κόσμου» περιλαμβάνουν μια σειρά από τρυφερά ποιήματα που φανερώνουν τη βαθιά ευαισθησία του ποιητή για τον κόσμο των παιδιών και στα οποία κυρίαρχα στοιχεία είναι η αγάπη για τη ζωή και η αισιοδοξία – ελπίδα για το μέλλον.
Η εικονογράφηση των βιβλίων είναι του καταξιωμένου ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου και συνδυάζει έντονα χρώματα και ήρεμα αρχαιοελληνικά σχέδια.
Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσαν οι ηθοποιοί Χρήστος Θάνος και Μαρία Ζερβού που διάβασαν με μοναδικό τρόπο ποιήματα και από τις τρεις συλλογές, μεταφέροντας στο κοινό τα συναισθήματα και τα μηνύματα που θέλει να μεταδώσει ο ποιητής, ενώ ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο τραγουδιστής Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του Άρη Χαραλαμπάκη από το CD με τίτλο «Μετέωρη Αγάπη» ξεσηκώνοντας τους θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Σαρωνικού.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Χαραλαμπάκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από τη θερμή του ανταπόκριση του κοινού, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Η βραδιά έκλεισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος επαίνεσε το έργο του Άρη Χαραλαμπάκη και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για το Δήμο Σαρωνικού να παρουσιάσει τη νέα ποιητική του δημιουργία.

Σημαντική Ανακοίνωση