Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 17.05.2011

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για το Μεγαλέξανδρο

Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» του αρχιτέκτονα – σκηνοθέτη Νίκου Σοφιανού πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 ο Δήμος Σαρωνικού στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Κατερίνα Πρίφτη, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο του σκηνοθέτη που αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του ακολουθώντας και καταγράφοντας με τον κινηματογραφικό του φακό την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Πέλλα ως την Ινδία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προβολή ενός βίντεο μικρής διάρκειας, «προάγγελου» του ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη διαδρομή του Μακεδόνα στρατηλάτη που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τους παραβρισκόμενους.
Αμέσως μετά το πέρας της προβολής του ντοκιμαντέρ, ανέβηκε στο βήμα ο ίδιος ο σκηνοθέτης Νίκος Σοφιανός, ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους της ενασχόλησής του με τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μίλησε για τη γοητεία που είχε ασκήσει επάνω του – από την εποχή ακόμα της εφηβικής του ηλικίας – η ιστορική αυτή προσωπικότητα. Το ντοκιμαντέρ αυτό υπήρξε επακόλουθο των σπάνιων εντυπώσεων και των εξαιρετικών συναισθημάτων που προκάλεσε το κινηματογραφικό ταξίδι του σκηνοθέτη και της ομάδας του στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου.
Πρόκειται για ένα ταξίδι 50.000 χιλιομέτρων από τους πρόποδες του Ολύμπου έως τους πρόποδες των Ιμαλαΐων, όπου καταγράφηκαν όλες οι άψυχες και έμψυχες μαρτυρίες για το πέρασμα του Μεγάλου Μακεδόνα από όλες αυτές τις τοποθεσίες (15 χώρες συνολικά) με μοναδικό στόχο να δοθεί απάντηση στο ερώτημα «Ζει ο Αλέξανδρος;».
Κλείνοντας την εκδήλωση, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος συνεχάρη το σκηνοθέτη και την ομάδα του για την προσπάθειά τους να αναδείξουν τη σπουδαία προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, που τον κατέστησαν πραγματικό θρύλο ζωντανό μέχρι σήμερα, με τη σημαντική συμβολή του στη μεταλαμπάδευση του ελληνικού στοιχείου και πολιτισμού στην Ανατολή.

Σημαντική Ανακοίνωση