Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 5.04.2011

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Με μια δυναμική ειρηνική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στο Λαγονήσι (στη διασταύρωση της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου με τη Λεωφόρο Καλυβίων), εκατοντάδες κάτοικοι των Δήμων Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Κορωπίου, Μαρκοπούλου και Παιανίας – Γλυκών Νερών αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, εξέφρασαν έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και του Δήμου Λαυρεωτικής γενικότερα και την έντονη διαμαρτυρία τους ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά ένα τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια) στους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων, οι οποίοι ανταποκρίνονταν με θετικό τρόπο και δήλωναν τη υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων που τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκονται στους δρόμους και αντιστέκονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο,
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στο συγκεντρωμένο πλήθος, οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Σαρωνικού δήλωσε ότι ο Δήμος Σαρωνικού βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων που εδώ και 115 ημέρες αγωνίζονται για να μην υποβαθμιστεί η ζωή και η περιοχή τους με την κατασκευή ΧΥΤΑ διδάσκοντας σε όλη την κοινωνία ήθος και αξιοπρέπεια και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογος για να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, ο οποίος μετέφερε την αλληλεγγύη των κατοίκων του Μαρκοπούλου στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής αλλά και το θαυμασμό τους για την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία δίνουν αυτόν τον αγώνα και επισήμανε ότι αποτελούν ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής ήταν ο επόμενος που ανέβηκε στο βήμα, δηλώνοντας πως οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου βρίσκονται στα μπλόκα τέσσερις μήνες και θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι η Λαυρεωτική θέλει όλο τον κόσμο κοντά της.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης επανέλαβε την πρόταση να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ένα ουδέτερο τραπέζι διαλόγου προκειμένου να βρουν από κοινού μία σωστή λύση.
Τέλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Αυγερινός δήλωσε πως οι κάτοικοι θα παραμείνουν στους δρόμους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ΧΥΤΑ και τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι μόνο της Κερατέας αλλά των Μεσογείων γενικότερα και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι δε θα έρθουν τα σκουπίδια στην Κερατέα.
Αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων και την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν την κατασκευή ΧΥΤΑ στην πόλη τους, οι δήμαρχοι και ο περιφερειακός σύμβουλος που απηύθυναν χαιρετισμούς, εξέφρασαν την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι η τελική έκβαση του αγώνα θα είναι θετική για τους κατοίκους της Λαυρεωτικής.

Σημαντική Ανακοίνωση