Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 7.12.2010

Συνάντηση γνωριμίας των νεοεκλεγέντων δημάρχων Ανατολικής Αττικής μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Καλυβίων Πέτρου Φιλίππου

Μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων είχαν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καλυβίων, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλυβίων και νέου Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι νέοι δήμαρχοι μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους καθώς και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν οι νέες δημοτικές αρχές τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας και των δήμων της Ανατολικής Αττικής με τη σύσταση ενός άτυπου φορέα – οργάνου που θα αναδεικνύει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ανατολική Αττική, θα μεριμνά για την αντιμετώπιση και επίλυση των κοινών προβλημάτων της περιοχής και θα διεκδικήσει από το κράτος επαρκή χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία των 13 νέων δήμων. Συγκεκριμένα, τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και είναι κοινά για τους περισσότερους από τους 13 νέους δήμους είναι τα σχέδια πόλης, το αποχετευτικό, το αντιπλημμυρικό, η διαχείριση απορριμμάτων, η οδοποιία κ.α., τα οποία όλοι συμφώνησαν ότι μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα μέσα από την ανάπτυξη συλλογικής δράσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Ωρωπού κ. Ιωάννης Οικονομάκος, Ραφήνας – Πικερμίου κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Σωτήριος Μεθενίτης, ενώ το Δήμαρχων Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστο Μάρκου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γκινοσάτης. Τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής εκπροσώπησαν ο Αντινομάρχης κ. Χάρης Δαμάσκος και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Θανάσης Αυγερινός. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η νεοεκλεγείσα με την παράταξη του κ. Σγουρού Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Αφεντούλη.

Σημαντική Ανακοίνωση