Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 1.10.2010

Εγκαίνια κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλυβίων

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου από το Δήμαρχο Καλυβίων κ. Πέτρο Φιλίππου και το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή, το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλυβίων, έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες για την αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών της περιοχής.
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο που βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Μέσα Γειτονιάς (πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων) και στο οποίο στην παρούσα φάση έχει μεταστεγαστεί ο Παιδικός Σταθμός Νέα Δομή Δήμου Καλυβίων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, ένα χώρο «κόσμημα», στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 2,5 έως και 5 ετών και το οποίο διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες απασχόλησης των παιδιών, αίθουσες ύπνου, κουζίνα με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, τουαλέτες, γραφεία διεύθυνσης και προσωπικού καθώς και αποθηκευτικούς χώρους (τροφίμων, ιματισμού και εκπαιδευτικού υλικού).
Στον αύλειο χώρο του σταθμού έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά, τα όργανα της οποίας είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να είναι φιλικά και ασφαλή για τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν.
Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, για να μοιραστούν τη χαρά και τη συγκίνηση από τα εγκαίνια του κτιρίου του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, τόνισε ότι με τη λειτουργία του σταθμού, ο Δήμος προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα, κυρίως όμως προσφέρει ένα ζεστό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε αυτόν. Κλείνοντας, ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος στο Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή, τον ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που είχαν στη διαδικασία υλοποίησης του έργου.
Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής και ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι Αντινομάρχες Ανατολικής Αττικής κ.κ. Χάρης Δαμάσκος και Πάρις Ευαγγελίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρώην Αντινομάρχης κ. Βαγγέλης Ράπτης, ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Αντώνης Γάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, Σαρωνίδας κ. Ανδρέας Πέγκας και Κουβαρά κ. Σταμάτης Γκίνης, οι αντιδήμαρχοι Καλυβίων κ.κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος και Μιχάλης Αδάμης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυβίων και υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς κα Μαρία Κόλλια, δημοτικοί σύμβουλοι των Καλυβίων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Σημαντική Ανακοίνωση