Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 28.07.2010

Παράσταση «Ο Αχόρταγος» του Ψαθά από το Θεατρικό Εφηβικό Εργαστήρι του ΚΔΑΠ Δήμου Καλυβίων

Τη γνωστή κωμωδία «Ο αχόρταγος» του Δημήτρη Ψαθά ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το Θεατρικό Εφηβικό Εργαστήρι Λαγονησίου του ΚΔΑΠ Δήμου Καλυβίων την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Πλήθος θεατών παρακολούθησαν τις αξιόλογες ερμηνείες των νεαρών σπουδαστών του Θεατρικού Εργαστηρίου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του κ. Γιώργου Πετρινόλη και τις επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα.
Τα κατορθώματα του κεντρικού ήρωα του έργου, ο οποίος είναι ένας φτωχός και πεινασμένος νέος που καταφέρνει να παντρευτεί την κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία, προκαλούν άφθονο γέλιο στο κοινό σε αυτήν την κωμωδία, στην οποία μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο η απληστία του ανθρώπου, ο οποίος όλο ζητάει… και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος, με όσα κι αν του δίνουν.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογό του για το πρόγραμμα της πρεμιέρας του έργου, τον Οκτώβριο του 1966, στόχος του δεν ήταν να προσφέρει «δύο ώρες ευχάριστες» στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και κάτι παραπέρα – έναν ανθρώπινο τύπο, αντιπροσωπευτικό του είδους εκείνου των συνανθρώπων μας, που όσα και ν’ αποκτήσουν δεν χορταίνουν και πάντα αγωνιούν για «κάτι άλλο», πιστεύοντας ίσως και οι ίδιοι ότι όλο και λίγο παραπέρα βρίσκεται η ευτυχία τους.
Η απληστία, ο εγωισμός, η υποκρισία και η ακόρεστη πείνα για κάθε υλικό αγαθό, χαρακτηριστικό και του μέσου σύγχρονου ανθρώπου, συντελούν στο να διατηρεί το, γραμμένο πριν από 42 χρόνια, έργο του Ψαθά την εφηβική του φρεσκάδα.

Σημαντική Ανακοίνωση