Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 30.06.2010

Καθαρισμός Παραλίας Γαλάζιας Ακτής

Ο Δήμος Καλυβίων σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και με τη συνεργασία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ διοργάνωσε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 δράση για τον καθαρισμό της παραλίας της Γαλάζιας Ακτής από σκουπίδια (γόπες, πλαστικά κτλ.).
Στη δράση έλαβαν μέρος μέλη της Ομάδας Εθελοντών και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος συνδυάζοντας την καλοκαιρινή τους βόλτα με την οικολογική δράση. Επιπλέον, στην προσπάθεια συμμετείχαν ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Ελλάδα Καθαρή, η εταιρεία Plant – a – tree, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσώστων του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το καταδυτικό κέντρο Athina Diving καθώς και το ιδιωτικό σχολείο ΑΓΑΠΗ LAND.
Στον καθαρισμό της παραλίας συνέβαλαν από την πλευρά τους και 15 εθελοντές δύτες που καθάρισαν το βυθό της θάλασσας σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.
Ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή και τόνισε για ακόμα μια φορά ότι οι παραλίες αποτελούν δημόσιο αγαθό και ότι είναι υποχρέωση όλων μας να τις διατηρούμε καθαρές και να φροντίζουμε να παραμένουν ελεύθερες για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε.

Σημαντική Ανακοίνωση