Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 12.05.2010

Συναυλία “Χαρταετών”

Ιδιαίτερα επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ήταν η συναυλία που πραγματοποίησε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων «Χαρταετοί» του Δήμου Καλυβίων το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων.
Οι θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα «Γεώργιος Νύχας» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο συνθέτη Δήμο Μούτση. Οι «Χαρταετοί» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου ερμήνευσαν σημαντικά ελληνικά τραγούδια όπως: «Τ’ όνειρο» και «Ταξιδιώτης του παντός» σε στίχους του ίδιου του Δήμου Μούτση, «Κι αν ο αγέρας φυσά» και «Πες της το μ’ ένα γιουκαλίλι» (ποίηση Γιώργος Σεφέρης), «Στο παράθυρό σου αγναντεύοντας» και «Ο Στέφανος» (στίχοι Γιάννης Μιχαηλίδης), «Ο χορός της λεβεντιάς» (ορχηστρικό), «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» (στίχοι Γιαννης Λογοθέτης), «Ρήνα Κατερίνα» (στίχοι Νίκος Γκάτσος), «Άγιος Φεβρουάριος», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Κι αν φταίει κανείς», «Ο χάρος βγήκε παγανιά» και «Η σούστα πήγαινε μπροστά» (στίχοι Μάνος Ελευθερίου), αλλά και τρία γνωστά και αγαπημένα ζεϊμπέκικα: «Στην Ελευσίνα μια φορά» (Βασίλης Ανδρεόπουλος), «Αυτά τα χέρια» (Λευτέρης Παπαδόπουλος) και «Μ’ ένα παράπονο» (Νίκος Γκάτσος), αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που για ακόμα μία φορά έδωσε το «παρών» και τίμησε τη σημαντική προσπάθεια που επιτελούν οι Χαρταετοί τα τελευταία δέκα χρόνια (από την ίδρυσή τους το 2000 μέχρι και σήμερα).
Ενδεικτική της σπουδαίας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δουλειάς που γίνεται από τους «Χαρταετούς» και αναμφίβολα η πιο μεγάλη διάκριση στην δεκάχρονη πορεία τους είναι η εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 8 Απριλίου 2010, στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής», η νεανική μας χορωδία εμφανίστηκε σε μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ. Ι. ΚΑΡ.). Σολίστ ήταν οι γνωστοί τραγουδιστές Δημήτρης Μπάσης και Ελένη Πέτα, συνόδευσε 20μελής λαϊκή ορχήστρα (με 10 μπουζούκια) και οι «Χαρταετοί» συνέπραξαν με τη μεικτή χορωδία του ΟΣΕ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν, 34 συνολικά, ήταν κυρίως από τον ελληνικό κινηματογράφο, με παράλληλη προβολή αποσπασμάτων από τις ταινίες. Ο γνωστός σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ έστησε μια πραγματικά εκπληκτική παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.
Η συμμετοχή των «Χαρταετών» έτυχε κολακευτικών σχολίων από τους σολίστ, τους μουσικούς και κυρίως από το σολίστ του μπουζουκιού κ. Μανώλη Γεωργοστάθη (που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια). Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για άλλες μεγάλες συναυλίες, για πιο ψηλές ακόμα «πτήσεις» των «Χαρταετών».

Σημαντική Ανακοίνωση