Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 26.04.2010

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για γονείς και εκπαιδευτικούς από το ΓΡΑΣΕΠ του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων

Η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων κα Καίτη Ζηνέλη (G.C.D.F.) –Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δύο απογευματινά τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης (ΚΑΑ) για τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων Αττικής, διάρκειας 14 ωρών αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν :
α). το πρώτο για τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την άσκησή τους στην αντιμετώπιση και διαχείριση ατυχημάτων και προβλημάτων υγείας στο οικογενειακό περιβάλλον και β). το δεύτερο για τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καλυβίων, με στόχο τη διαχείριση ατυχημάτων και προβλημάτων υγείας στο σχολικό χώρο κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης των καθηκόντων τους.
Η συμμετοχή στα προγράμματα ήταν εντυπωσιακή, ιδιαίτερα των ανδρών – γονέων. Με έκδηλο ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή παρακολούθησαν τα σεμινάρια και μαθητές του Γυμνασίου μαζί με τους γονείς τους σε βασικές δεξιότητες ζωής.
Την εκπαίδευση ανέπτυξε η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών της Υπηρεσίας Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Μαρία Μπάστα.

Σημαντική Ανακοίνωση