Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 31.03.2010

Η Ώρα της Γης 2010

Η Ελλάδα δήλωσε και φέτος δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη, την Ώρα της Γης 2010 το Σάββατο 27 Μαρτίου.
H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.
Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες. Και φέτος κληθήκαμε να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 20:30 μ. μ. και να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, για ακόμη μία φορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η Ώρα της Γης διοργανώνεται από το διεθνές δίκτυο του WWF. Το WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.
Ο Δήμος Καλυβίων, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμα και ήταν ένας από τους δήμους της Ελλάδας που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή.
Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις.
Μία τέτοια δράση πραγματοποίησε και το 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, το οποίο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου για συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2010. Συγκεκριμένα, η δραστηριότητα που πραγματοποίησε το σχολείο είναι η κατασκευή μιας μεγάλης επίπεδης υδρόγειου σφαίρας, την οποία είχαν χρωματίσει οι μικροί μαθητές τις προηγούμενες της εκδήλωσης μέρες. Την ημέρα της εκδήλωσης (στις 7 μ.μ.), τα παιδιά ανά ομάδες των 4-5 ατόμων κόλλησαν πάνω στις ηπείρους φωτογραφίες που παρουσίαζαν κάποια από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας και απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με τη φωτογραφία που τοποθέτησαν. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με ένα τραγούδι ή σύνθημα που είπαν όλα τα παιδιά μαζί.
Η Ώρα της Γης 2010 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Σημαντική Ανακοίνωση