Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 23.11.2009

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία Καλυβίων και Λαγονησίου

Η Δημοτική Αστυνομία Καλυβίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλυβίων. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις ημερομηνίες Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου καθώς και Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στα σχολικά κτίρια που στεγάζουν τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία (Καλύβια και Λαγονήσι).
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν διαδραστικά σε βιωματικά παιχνίδια προκειμένου να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τους κανόνες σωστής κυκλοφοριακής αγωγής. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κινούμενοι σε ένα τάπητα διαστάσεων 5Χ5 που αποτελούσε μικρογραφία μιας πόλης (με σχολεία, σπίτια, πάρκα, διαβάσεις πεζών και φωτεινούς σηματοδότες) να ενημερωθούν και να αναπαραστήσουν σε «πραγματικές» συνθήκες τις βασικές αρχές σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.
Μετά την ολοκλήρωση του βιωματικού παιχνιδιού, ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών σε / από το χώρο του σχολείου ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιούν (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι ή πεζοί). Στο τέλος του σεμιναρίου, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους γονείς των μαθητών με θέμα «Παιδί και κυκλοφοριακή αγωγή. Συμβουλές προς τους γονείς», καθώς και ένας συγκεντρωτικός πίνακας σε κάθε σχολείο με τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σημαντική Ανακοίνωση