Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 7.04.2009

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλυβίων διοργάνωσε την Κυριακή 5 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, βραδιά Μουσικής Δωματίου με έργα Ελλήνων και Γάλλων συνθετών στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής φιλίας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι σολίστ Clara Cernat (βιολί και βιόλα) και Therese Dussaut (πιάνο).
Στο πρώτο μέρος οι θεατές που «πλημμύρισαν» την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα των: Χρήστου Λαμπριανίδη – Σονάτα για σόλο βιολί (έργο αφιερωμένο στην Clara Cernat), Αλίκης Κόλλια – Σουίτα για πιάνο «Τρία Μαγικά Καθρεφτάκια» α) Στη σπηλιά της βασίλισσας των κοραλλιών, β) Στη σπηλιά της βασίλισσας των σμαραγδιών, γ) Στη σπηλιά της βασίλισσας των μαργαριταριών και δ) Ανάδυση στο φως (έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι της Αντιγόνης Ιωαννίδου) και τέλος του George Enesco – “Torso Sonate” για βιολί και πιάνο (Moderato). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας παρουσιάστηκαν στο κοινό έργα των: Πέτρου Τσιτσόπουλου – Σονάτα για βιολί και πιάνο, Robert Dussaut – “Printemps” (Άνοιξη) – Andante για βιολί και πιάνο, Helene Covatti – Sonate για βιολί και πιάνο και Francis Poulenc – Sonate για βιολί και πιάνο (έργο αφιερωμένο στη μνήμη του Federico Garcia Lorca).
Οι θεατές αντάμειψαν τις δύο εξαιρετικές μουσικούς με το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Μετά το τέλος της συναυλίας ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησε τις κυρίες Cernat και Dussaut για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και τους δώρισε το φωτογραφικό λεύκωμα “Καλύβια: Μνήμες σε άσπρο και μαύρο φόντο”.

Σημαντική Ανακοίνωση