Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 7.04.2009

Θαλασσινό Ημερολόγιο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων και οι Εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκης διοργάνωσαν το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Θαλασσινό Ημερολόγιο» του Δημοσθένη Μπενά.
Το Θαλασσινό Ημερολόγιο είναι μια αυτοβιογραφική καταγραφή του τρόπου ζωής στα βαπόρια, ένα είδος ντοκιμαντέρ για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. – επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. και συγγραφέας κ. Χρήστος Ε. Ντούνης και ο Δ/ντής του 1ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων-Μαθηματικός κ. Γιάννης Ασημακόπουλος, οι οποίοι χαιρέτησαν την έκδοση του βιβλίου τονίζοντας την πληρότητα των περιγραφών. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου μίλησε με θερμά λόγια για το βιβλίο, αναφέροντας πως αποτελεί μια προσπάθεια γνώσης των δυσκολιών αλλά και των χαρών της ναυτιλίας κυρίως για όλους όσοι βρίσκονται στη στεριά.
Στις σελίδες του ημερολογίου του αναφέρει: «…Σήμερα, οι υδάτινες διαδρομές είναι πολύ πιο ασφαλή και σίγουρα, χωρίς να χρειάζονται την παρκέτα, τον αστρολάβο ή τον ασύρματο…Χρειάζονται όμως τους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι με πολύ κόπο και ιδρώτα, με συνθήκες δύσκολες και αντίξοες, αφήνοντας σε κάθε βαπόρι που περνούσαν και ένα κομμάτι απ΄ την ψυχή τους, έδωσαν στην ελληνική ναυτιλία τη θέση που της αξίζει: την πρώτη στον κόσμο…».

Σημαντική Ανακοίνωση