Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Νέα

Δευτέρα 1.11.2021

Άρθρο του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής»: «Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν λύθηκαν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ».

Άρθρο του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, με τίτλο «Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν λύθηκαν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ», δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», της 31ης Οκτωβρίου.

Στο άρθρο,  ο κος. Φιλίππου αναλύει τους λόγους για τους οποίους το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα οι λύσεις σε μια σειρά φλέγοντα θέματα να παραμένουν ακόμη μακριά. «Για παράδειγμα, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική δέσμευση για τη διοικητική μεταρρύθμιση, την αποκέντρωση εξουσιών, τις προσλήψεις προσωπικού, τα οικονομικά των δήμων και για μια σειρά από ζητήματα καίριας σημασίας», σημειώνει.  Τονίζει δε, ότι αν και  η ΤΑ περίμενε απαντήσεις για την εξέλιξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις εντάξεις έργων, διασκεδάστηκαν οι εντυπώσεις χωρίς όμως να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο κος. Φιλίππου σταχυολογεί τις θετικές πτυχές του Συνεδρίου, δίνοντας έμφαση στις εξαγγελίες για αύξηση των ΚΑΠ κατά 50 επιπλέον εκατ. ευρώ το 2022 και κατά 15% το 2023 αλλά και για τα 320 εκατ. ευρώ για δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις».

Αναφέρεται, τέλος, στη συνεδρίαση του «Δικτύου Δημάρχων για την Αειφορία, την Ισόρροπη Ανάπτυξη και τις ΑΠΕ» που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, γιατί απέδειξε, όπως σημειώνει, «ότι οι αιρετοί διεκδικούν μέσα από απαρέγκλιτες δημοκρατικές διαδικασίες το καλύτερο για τον τόπο τους. Διεκδικούν να δώσουν φωνή στους δημότες τους, ώστε οι αποφάσεις που τους αφορούν να μη λαμβάνονται ερήμην τους».

 

Ολόκληρο το άρθρο στο παρακάτω λίνκ:

https://www.paron.gr/2021/11/01/petros-filippoy-sto-quot-p-quot-ta-provlimata-tis-topikis-aytodioikisis-den-lythikan-sto-synedrio-tis-kede/

 

 

 

 

                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου