Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 22.02.2024

Δημήτρης Παπαχρήστου στον Paraktios.gr: «Διεκδικούμε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής όσα ανήκουν στον δήμο μας για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».

Συνέντευξη για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής και την διαχρονικά ανισομερή κατανομή των κονδυλίων του εις βάρος του δήμου Σαρωνικού και προς όφελος του δήμου Λαυρεωτικής, παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου στη διαδικτυακή εκπομπή της πλατφόρμας Paraktios.gr και στον Μέμο Ξυγκάκη. Ο Δημ. Παπαχρήστου διευκρίνισε ότι ο δήμος Σαρωνικού από το 1997 και μετά δεν διεκδίκησε και δεν πήρε ποτέ την προεδρία ενώ είχε τη δυνατότητα. «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Διεκδικούμε όμως όσα ανήκουν στον δήμο μας για την ενίσχυση της Πολιτικής του Προστασίας», υπογράμμισε. Στη συνέχεια ο Δημ. Παπαχρήστου αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου καθώς και στις προσπάθειες επηρεασμού του αποτελέσματος.

«Οι επιλογές για την προεδρία του Συνδέσμου ήταν μεταξύ της κας Κετέογλου από την πλευρά του δήμου Σαρωνικού και του κου. Φλεβάρη από την πλευρά του δήμου Λαυρεωτικής. Οι δυο δήμαρχοι δεν είχαμε καμία δουλειά να βρισκόμαστε στον Αναπτυξιακό. Και γι΄ αυτό εγώ βρισκόμουν στις εκλογές της ΠΕΔΑ. Ωστόσο ο συνάδελφος μου Δημ. Λουκάς βρισκόταν στον Αναπτυξιακό προσπαθώντας να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία» σημείωσε.

Στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Ο κος Λουκάς δεν δεχόταν με τίποτα να διεκδικήσει ο δήμος Σαρωνικού την προεδρία του Συνδέσμου μετά το 1997. Γιατί άραγε; Τι θέλει να κρύψει; Δεν δεχόμαστε πλέον μετά από τόσα χρόνια να συνεχιστεί η αδικία. Οι δυο δήμοι έχουν δικαίωμα επιδότησης από 50% από τον Αναπτυξιακό και αυτό διεκδικούμε.
  • Ο Δημ. Λουκάς μίλησε με ακραίο έως απειλητικό τρόπο κατά τις αρχαιρεσίες. Ο κος. Λουκάς τελικά θέλησε να τις αναβάλει επικαλούμενος διάφορα τερτίπια.
  • Οι δυο υπάλληλοι, που ο ίδιος μας σύστησε ως υπαλλήλους του Αναπτυξιακού για να κρατήσουν τα πρακτικά, μας έδιωχναν. Ως όφειλαν έπρεπε να κρατήσουν τα πρακτικά. Όμως μας έδιωχναν.
  • Τελικά ενημερωθήκαμε ότι οι δυο υπάλληλοι δεν ήταν υπάλληλοι του Αναπτυξιακού, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Δημ. Λουκάς, αλλά του δήμου Λαυρεωτικής.
  • Με απόφαση που ελήφθη από τον Αναπτυξιακό μια ημέρα μετά τη δική μας ορκωμοσία, δηλαδή στις 18/12, τα 4 από τα 5 διαθέσιμα οχήματα πήγαν στο Λαύριο. Ανάμεσα σε αυτά μια υδροφόρα. Δηλαδή η μοιρασιά ήταν στο 80-20 υπέρ της Λαυρεωτικής. Θέλω να είμαι δίκαιος. Δεν θέλουμε να τα πάρουμε όλα. Να μοιράζονται ισομερώς στους δυο δήμους.
  • Ανεξάρτητα της αντιπαράθεσης που έχουμε με τον συνάδελφο δήμαρχο Δημ. Λουκά για τον Αναπτυξιακό θα πρέπει να διαφυλάξουμε τις σχέσεις των κατοίκων των δυο δήμων, ώστε να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Παραμένουμε δυο γειτονικοί δήμοι και οι κάτοικοί μας έχουν άριστες σχέσεις. Όμως οι σχέσεις διαταράσσονται όταν υπάρχει αδικία, όχι όταν υπάρχει δικαιοσύνη.

 

 

Αν θέλετε να ακούσετε την κατατοπιστική συνέντευξη ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2ji44CaERj4

 

 

                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση