Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Δημοτική Φιλαρμονική

Δημοτική Φιλαρμονική

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική!

Και φέτος η Δημοτική Φιλαρμονική θα λειτουργήσει με συνέπεια και αγάπη για τη μουσική, προσφέροντας μια ευχάριστη και δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών της περιοχής.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν πνευστά και κρουστά όργανα της αρεσκείας τους, όπως: σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, βαρύτονο, αλτικόρνο, τρομπόνι, γαλλικό κόρνο, μπάσο τούμπα, ντραμς και άλλα όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας. Εκτός από την εκμάθηση οργάνων, τα παιδιά μαθαίνουν και θεωρία της μουσικής, μελωδικές ασκήσεις, Dicteeκ.α.

Στόχος της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η προσφορά μουσικής παιδείας στα μέλη της, αλλά και η καλλιέργεια του χαρακτήρα των παιδιών, η ανάπτυξη ομαδικής εργασίας, η καλλιέργεια της προσπάθειας και της επιμονής για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και η γνωριμία με μουσικά ακούσματα από όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου και ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής καλούν όλα τα παιδιά άνω των οκτώ (8) ετών από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, να απευθυνθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944 154062 (Σπύρος Κόλλιας) ή στο 2299048648.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 19:00 -21:00.
Τα μαθήματα στη Δημοτική Φιλαρμονική είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται αγορά οργάνων.

Ιστορικό Ίδρυσης Δημοτικής Φιλαρμονικής

Η Δημοτική Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1982 από το Σύλλογο Χορωδίας Καλυβίων με αρχιμουσικό το Στέλιο Πριτσούλη. Το 1987 έγινε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και πέρασε υπό την αιγίδα της τότε Κοινότητας και αργότερα του Δήμου Καλυβίων.
Με την εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης “Καλλικράτης” και την αριθμ. 44/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, η Δημοτική Φιλαρμονική συγχωνεύτηκε στο “Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Σαρωνικού”.

Τη διετία 1994-95 μαέστρος της ανέλαβε ο Γιάννης Γλαντζής, ενώ από το 1996 τη διευθύνει ο Σπύρος Κόλλιας.

Όλα αυτά τα χρόνια (29 συνολικά), η Δημοτική Φιλαρμονική έχει να επιδείξει ευρύ έργο και πολύτιμη προσφορά, καθώς έχει αναπτύξει σημαντική δράση με συμμετοχές και εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ, τόσο στον τόπο μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό. Ενδεικτική αυτής της δράσης είναι η καθιέρωση ως θεσμού του Φεστιβάλ Φιλαρμονικών «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Δήμο μας.

Σημαντική Ανακοίνωση