Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Νέα

Τετάρτη 13.10.2021

Έκθεση #GROWOURHUMANITY

Η ανθρωπιά είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και γι ‘αυτό στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικοιύ, του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, της Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας και των εθελοντών «Young Volunteers in Action»  μια σειρά από διάσημα ρητά  προσωπικοτήτων παγκοσμίου φήμης, έρχονται να εμπνεύσουν τους επισκέπτες της έκθεσης #GrowOurHumanity.

Στην έκθεση που θα εγκαινιασθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», τα  αποφθέγματα προβάλλονται σε 16 πάνελ θυμίζοντας σοφά λόγια διακεκριμένων ανθρωπιστών, οι οποίοι ανέπτυξαν την έννοια της ανθρωπιάς, της προσπάθειας, τόνισαν την αγάπη τους για την αλήθεια, την ηθική ακεραιότητα, την πίστη στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και χρησιμοποίησαν τα ιδανικά τους ως ακτιβιστές, πολιτικοί, καθηγητές, συγγραφείς, αθλητές και καλλιτέχνες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο και μια απόπειρα προσέγγισής του ατόμου με αισθήματα σεβασμού και αλληλεγγύης , ώστε σε καιρούς πολυεπίπεδης κρίσης, οι δίαυλοι της επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Τα ρητά προέρχονται από τους:

Τσεχική Δημοκρατία – Βάτσαβ Χάβελ, Άλφονς Μούχα

Μεγάλη Βρετανία – Βιρτζίνια Γουλφ, Κλάιβ Στέιπλς Λιούις

Σουηδία – Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ισπανία – Ενρίκε Βίλα-Μάτας

Σλοβενία – Φραντσέ Πρεσέρεν

Ρουμανία – Τζόρτζε Ενέσκου, Μιχάι Εμινέσκου

Πολωνία – Στάνισλαβ Χέρμαν Λεμ

Νορβηγία – Φρίντγιοφ Νάνσεν

Ολλανδία – Μπαρούχ Σπινόζα

Γαλλία – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Κύπρος – Κώστας Μόντης

Η έκθεση #GrowOurHumanity δημιουργήθηκε από το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας σε συνεργασία με τις χώρες του EUNIC για το Athens Garden Festival 2021.

Το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας είναι ανεξάρτητος οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συμμετέχει στο  διεθνές πρότζεκτ #GrowOurHumanity, το οποίο ξεκίνησε από το Τσέχικο Κέντρο της Στοκχόλμης και συνεχίστηκε σε άλλες πόλεις, όπως Βρυξέλλες, Σόφια, Μιλάνο, Ρότερνταμ και σε άλλα Τσέχικα Κέντρα και πρεσβείες.

 

  • Humanity (από τα λατινικά humanitas), ανθρωπότητα, ανθρωπισμός, ανθρωπιά, ανθρώπινη συμπεριφορά, αυτό, που μας κάνει ανθρώπους, βοήθεια στους ανθρώπους οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τις εθνικές ή πολιτικές συνθήκες

 

Σας περιμένουμε στη Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», οδός Αρμονίας 25, από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 5μμ, μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. που θα λήξει η έκθεση.

Ελάτε να εμπνευστείτε από τα αποφθέγματα σημαντικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος και του παρόντος, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για το ταλέντο και τα προσόντα τους, αλλά και λόγω των ανθρωπιστικών τους συμπεριφορών.

 

 

 

                                                                               Από το Γραφείο Τύπου