Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 30.06.2010

Εθνική συνάντηση Νέων για τη Φύση

Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Καλυβίων και το Ινστιτούτο Νεολαίας, πραγματοποιεί την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 εθνική συνάντηση με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνωμόνων στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας.
Η θεματική της συνάντησης εργασίας εστιάζεται στη διερεύνηση της δυνατότητας συνύπαρξης των δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής με τις δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας. Κεντρικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία της άγριας ζωής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Το άνοιγμα της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καλυβίων και συνοπτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα περιλαμβάνει επίσκεψη των συμμετεχόντων σε περιοχή οικολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλυβίων, ξενάγηση από το Δήμαρχο Καλυβίων κ. Πέτρο Φιλίππου, καθώς και αναφορά στις προσπάθειες του Δήμου για εμπλοκή των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο από την Αντιπρόεδρο και υπεύθυνη δράσεων της ΑΝΙΜΑ κ. Μαρία Γανωτή, στην παροχή πρώτων βοηθειών σε άγρια ζώα που χρήζουν βοήθειας, αλλά και απελευθέρωση άγριων πουλιών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και παρουσίαση του χώρου που πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ από το Σύμβουλο Επιχειρήσεων και μέλος Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ κ. Θάνο Μπελαλίδη. Μια παραδοσιακή γιορτή με φαγητό, μουσική, χορό και τραγούδι και θεματική «Τα πουλιά στα παραδοσιακά τραγούδια» θα σημάνει το τέλος της πρώτης ημέρας της συνάντησης.
Οι εκδηλώσεις της διημερίδας θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων με εισηγήσεις επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων διαφόρων φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος καθώς και την τελική σύνοψη των βασικών σημείων της διημερίδας, την εξαγωγή συμπερασμάτων για τους τρόπους συνύπαρξης των δράσεων που αφορούν τη βιοποικιλότητα και τις κλιματικές αλλαγές και ανοιχτή συζήτηση για τη διερεύνηση τρόπων συμμετοχής των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σημαντική Ανακοίνωση