«Να δείτε και να μάθετε πως φτιάχνεται η αγάπη?». Με το σύνθημα αυτό, το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυβίων πραγματοποίησε την ετήσια παράστασή του την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.
Η παράσταση, την οποία απόλαυσε πλήθος κόσμου, περιελάμβανε χορούς και τραγούδια της αγάπης από όλη την Ελλάδα.
Η επιμέλεια-σύνθεση της παράστασης καθώς η διδασκαλία των χορών ήταν του Γιάννη Κοντογιάννη. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «η Γρίζα» (διδασκαλία χορών: Βαγγέλης Σαμπάνης).
Το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυβίων ιδρύθηκε το 1993.
Σκοπός του είναι η εκμάθηση των ελληνικών χορών και παραδόσεων για τη διατήρηση και τη διάδοση αυτών από γενιά σε γενιά. Απαριθμεί σήμερα 120 μέλη, παιδιά, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 5-65 ετών.
Η παρουσία του τμήματος από το 1993 μέχρι και σήμερα είναι συνεχής και δυναμική.
Η χορευτική ομάδα έγινε γνωστή και καταξιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, από τις πολλές παραστάσεις που κλήθηκε να δώσει τόσο στα Καλύβια, στις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου (πολιτιστικά καλοκαίρια, αναβιώσεις εθίμων, στην αφή της ολυμπιακής και παραολυμπιακής φλόγας) όσο και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ σε γειτονικούς δήμους, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό όπως Γαλλία (1994), Κύπρο (1996,1999), Ιταλία (2001,2003), Γερμανία και Στρασβούργο (2002), Βουλγαρία (2000,2002) και Ίμβρο (2004) αποσπώντας πάντα τις καλύτερες κριτικές.
Έχει παρουσιαστεί δύο φορές στο Ηρώδειο στις παραστάσεις της Δόμνας Σαμίου «Περνά-περνά η μέλισσα» (2001) και «Της Φύσης και του Έρωτα»(2005). Το 2003 στα Καλύβια διοργανώθηκε ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, τιμώντας την με το κλειδί της πόλης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυβίων διοργανώνει πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ( π.χ. επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, εκδρομές).
Τα μαθήματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Σαράντη στην κεντρική πλατεία Καλυβίων πίσω από την εκκλησία.