Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εκδήλωση

Τετάρτη 4.08.2021

«Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» – Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια από τη ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οι «Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» συνεχίζονται με την αφιερωματική εκδήλωση που διοργανώνει η ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στη ζωή και το έργο του Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, το Σάββατο 7 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο θέατρο Παλαιάς Φώκαιας.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, ομιλήτριες είναι η απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ κα Χρυσούλα Ραφτοπούλου και η απόφοιτος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ Ελένη Κοντογιάννη, ενώ στη διάρκεια του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ από τον κ. Γιώργο Κοτσώνη και ανάγνωση κειμένων από τους μαθητές του Γυμνασίου Αναβύσσου. Τις ομιλίες θα συνοδεύσουν μουσική, φωτογραφίες και βίντεο για τη ζωή του Καποδίστρια και τον ρόλο που έπαιξε με την πολιτική και διπλωματική του καριέρα στην Ευρώπη και ειδικότερα ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο αγώνας που έκανε ως Α΄ Κυβερνήτης της Ελλάδας για να οργανώσει τη χώρα, αλλά και τα επιτεύγματά του και το τραγικό τέλος του.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων (προς πώληση) που αναφέρονται στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.