Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εκδήλωση

Τετάρτη 4.08.2021

«Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» – Πελοπόννησος : Η γεωγραφική μήτρα της Επανάστασης του 1821 Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Μάκης Αγκούτογλου», Ανάβυσσος

Οι «Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» συνεχίζονται με τη διαδραστική έκθεση «Πελοπόννησος: Η γεωγραφική μήτρα της Επανάστασης» που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Μάκης Αγκούτογλου» την Παρασκευή 6 Αυγούστου μεταξύ 20:00 και 22:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει περιοδική έκθεση, προβολές, βίντεο, φυσική διάδραση  διαμέσου ελεύθερης πορείας στον χώρο. Μέσω μιας κυκλικής αριθμημένης διαδρομής ο επισκέπτης θα περιηγηθεί σε καίριας σημασίας γεγονότα της ιστορίας της Πελοποννήσου, που αποτέλεσε τη μεγάλη γενέτειρα του Αγώνα του 1821.

Με βίντεο, μουσικές και μια εντυπωσιακή έκθεση –ένα χρονολόγιο 200 ετών ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια  γρήγορη αναδρομή στα  χρόνια που μεσολάβησαν από το 1821. Θα συναντήσει τον περιηγητή και λόγιο Edward Dodwell  ο οποίος αποτύπωσε στα 1804-1805 την Ελλάδα και στα 1819 παρουσίασε το έργο του. Θα ακούσει τον χτύπο της καμπάνας στην Αγ. Λαύρα και στο Κρυφό Σχολειό ποιήματα του Ι. Πολέμη.

 Λίγο πιο πέρα αναδύεται σιγά-σιγά η μορφή που επιλέχθηκε για να αποτυπωθεί η  Πελοπόννησος, η πραγματική μήτρα της Επανάστασης του 1821. Στο εσωτερικό του μουσείου ακολουθεί αφιερωματική έκθεση στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες κατά την είσοδο και την παραμονή τους στους χώρους του μουσείου. Θα πρέπει να τηρείται ο περιορισμένος αριθμός ατόμων στον χώρο καθώς και αποστάσεις ασφαλείας.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία & Όλγα Αγκούτογλου _

6945 997987 _museum@agkoutoglou.gr_

 

Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Μάκης Αγκούτογλου», οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 40, Ανάβυσσος.