Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εκδήλωση

Δευτέρα 19.07.2021

Παράσταση θεατρικού αναλογίου “Με Γλώσσα Ελληνική, 200 Χρόνια Επανάσταση” την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Κουβαρά

Η Περιφέρεια Αττικής και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος του Δήμου Σαρωνικού συνδιοργανώνουν την παράσταση θεατρικού αναλογίου από κείμενα Ελλήνων λογίων-λογοτεχνών, μελοποιημένη ποίηση και τραγούδια σχετικής θεματολογίας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παράσταση

Παράσταση με αφήγηση σε μορφή  θεατρικού  αναλογίου   επιλεγμένων κειμένων  Ελλήνων λογίων–λογοτεχνών όπως: Ρήγας Βελεστινλής, Ανδρέας Κάλβος, Αδαμάντιος Κοραής, Διονύσιος Σολωμός, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Άγγελος Σικελιανός & Οδυσσέας Ελύτης και παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης και τραγουδιών σχετικής ή συνδεόμενης θεματολογίας από την δημοτική και τη λόγια μουσική ανθολογία συνθετών όπως: Παύλος Καρρέρ, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Rouget de Lisle, J. Massenet, G. Faure κ.α

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση, η οποία αναδεικνύει την σπουδαιότητα των Γραμμάτων και της μόρφωσης του υπόδουλου Ελληνισμού και τον ρόλο που είχαν στην αφύπνισή του και     τη     διαμόρφωση     της     επαναστατικής και εθνικής,  από την προεπαναστατική περίοδο μέχρι και σήμερα, εξελίσσεται με την εναλλαγή θεατρικής αφήγησης με μουσικό απόσπασμα σε μορφή διαλογική ,  ποίησης–λόγου–μουσικής, λογοτεχνικό κείμενο–μουσικό απόσπασμα.

Συντελεστές

Ηθοποιός – αφηγήτρια: Ρένα Κυπριώτη

Βαρύτονος – αφηγητής: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός

Ηθοποιός – αφηγητής: Βασίλης Βλάχος

Κλασικό πιάνο: Stacy Koulouris

Τσέλο: Σταύρος Παργινός

Φλάουτο: Νίκος Χαλκιάς

 

Τετραμελές  φωνητικό ensemble υπό τη διδασκαλία του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη

 Σύλληψη πρωτότυπης ιδέας, Καλλιτεχνική διεύθυνση, επιλογή κειμένων-μουσικών αποσπασμάτων-διανομής: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός

Λογοτεχνικός σύμβουλος : Δρ. Φωτεινή Κωστάκου

Project direction: Art Fantaisie

Σκηνοθετική επιμέλεια: Τζένη Αρσένη

Έρευνα ιστορικού αρχείου: Δέσποινα Ερρίκου

Υπεύθυνη Τύπου – Δημόσιες Σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Γραφιστικά: Βάσω Βραμοπούλου Λογιστικά: Μαρία Λεϊλετζόγλου Παραγωγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΜΚΕ

 

Η επιλογή των συντελεστών επί σκηνής, καθώς και των αποσπασμάτων που θα παρουσιαστούν, έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να μην ξεπεραστεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων επί σκηνής και να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να επηρεαστεί η αρτιότητα του υψηλού καλλιτεχνικού αποτελέσματος το οποίο εγγυάται η ποιότητα και η καλλιτεχνική διαδρομή των συμμετεχόντων.

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Δήμου Σαρωνικού, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.