Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εκδήλωση

Δευτέρα 6.09.2021

Προβολή της ταινίας “ΤΡΩΑΔΕΣ” του Μιχάλη Κακογιάννη στον κινηματογράφο “Κοράλλι” στη Σαρωνίδα

Ο Σαρωνικός , η πόλη του θερινού σινεμά προβάλει στους κινηματογράφους της, ταινίες –σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης, στο πλαίσιο αφιερώματος στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη.

Από τις 6 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν στους κινηματογράφους της Σαρωνίδας και της Γαλάζιας Ακτής στο Λαγονήσι, τον «Βυσσινόκηπο», τις «Τρωάδες», την «Ηλέκτρα» και το ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74». Τις ταινίες θα προλογίσει ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

Την πέμπτη ημέρα του αφιερώματος, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη».

 

Δευτέρα 06/09/21, «ΤΡΩΑΔΕΣ», ώρα 20:00.

Κινηματογράφος «Κοράλλι», Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα

Τρωάδες

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβείο Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ηθοποιοί: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί. Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης, (βασισμένο στο έργο του Ευριπίδη), Διεύθυνση Φωτογραφίας : Άλφιο Κοντίνι, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Κοστούμια: Νικόλας Γεωργιάδης.

Είδος: Αρχαία Τραγωδία, Παραγωγή: Μιχάλης Κακογιάννης – Άνις Νόχρα, Διάρκεια: 109’.