Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 6.09.2021

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Αττίλας 74” του Μιχάλη Κακογιάννη στον κινηματογράφο “Ορφέα” στη Σαρωνίδα

Ο Σαρωνικός , η πόλη του θερινού σινεμά προβάλει στους κινηματογράφους της, ταινίες –σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης, στο πλαίσιο αφιερώματος στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη.

Από τις 6 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους σινεφίλ να απολαύσουν στους κινηματογράφους της Σαρωνίδας και της Γαλάζιας Ακτής στο Λαγονήσι, τον «Βυσσινόκηπο», τις «Τρωάδες», την «Ηλέκτρα» και το ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74», τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη. Τις ταινίες θα προλογίσει ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

  • Πέμπτη 09/09/21, «ΑΤΤΙΛΑΣ 74», ώρα 20:00.

Θα προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ του Πολ Σκλάβου «CYPRUS ΄72 – ΤWO YEARS BEFORE THE CATASTROPHE» («ΚΥΠΡΟΣ ΄72 – ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»)

Κινηματογράφος «Ορφέας»,  Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα

Αττίλας 74

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Κύπρο από το Μιχάλη Κακογιάννη. Αποτελεί την προσωπική του μαρτυρία για την Κυπριακή τραγωδία και για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή του νησιού από τον Τουρκικό στρατό. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις τόσο πολιτικών, με κεντρικό πρόσωπο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όσο και απλών ανθρώπων.

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Φλωρεντία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης, Διεύθυνση Φωτογραφίας : Σάκης Μανιάτης, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Παραγωγή: Μιχάλης Κακογιάννης, Διάρκεια: 101’.

 

Cyprus ΄72 – Τwo years before the catastrophe

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Άνοιξη του 1972, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού, εξαναγκάζεται σε παραίτηση. Είναι η κορύφωση άλλης μιας κρίσης που περνάει η Κυπριακή Δημοκρατία. Στις συνεντεύξεις που καταγράφονται σε αυτό το ντοκουμέντο, αρχίζοντας με αυτή του μόλις παραιτηθέντος Υπουργού Εξωτερικών, καταθέτουν οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί αρχηγοί τις απόψεις τους για το «Κυπριακό», καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.

Σημαντική Ανακοίνωση