Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Νέα

Τετάρτη 15.09.2021

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Παράσταση αφήγησης «1820+1»: Φανταστικές ιστορίες για μικρούς και μεγάλους με φόντο την Επανάσταση του 1821.

Ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ “Αριστόδικος” συνεχίζουν τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις με την παράσταση αφήγησης «1820+1». Φανταστικές ιστορίες με φόντο την Επανάσταση του 1821, ζωντανεύουν μέσα από τη διήγηση και τους ήχους, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Πέτρου Καλυβίων, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00.

Ιστορίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Κάποτε οι άνθρωποι τις έφτιαχναν όλοι μαζί. Έπειτα ο ένας τις έλεγε στον άλλο. Κι όλοι άκουγαν…Σήμερα, ο καθένας φτιάχνει ιστορίες μόνος του, μ’ ένα μολύβι κι ένα χαρτί. Πάλι όμως ο ένας τις λέει στον άλλο.

Η παράσταση «1820+1» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ακούσουν ιστορίες: «Τρύπιες κάλτσες και μπαλωμένα τσαρούχια», «Ένα κορίτσι που κόβει τις κοτσίδες του», «Μια αλλιώτικη Ανάσταση», «Δυο άλλα που μιλούν άλλη γλώσσα αλλά έχουν την ίδια ψυχή», «Το Καρτσόνι και το χιόνι και η συνταγή για… 1821 κουλουράκια» και πολλές άλλες ακόμη. Αφηγείται η Εύη Γεροκώστα χωρίς μικρόφωνο -σαν άλλοτε- και τις «ντύνει» με το τραγούδι της και τους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της η Μάτα Κούρτη.

Το υλικό των ιστοριών αντλήθηκε από το βιβλίο «21+1, συγγραφείς γράφουν και καλλιτέχνες εικονογραφούν, για το 1821» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για την ενίσχυση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00.

 👉 Στον υπαίθριο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Πέτρου Καλυβίων, περιοχή Εννέα Πύργων 

(https://www.imml.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1072&Itemid=701)

 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

                                                                                                                 Από το Γραφείο Τύπου