Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Νέα

Δευτέρα 15.02.2021

Κατάθεση στεφάνων για τα θύματα του ναυαγίου ORIA

Σε μια σύντομη και λιτή τελετή με κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε και φέτος, 77 χρόνια από τη μεγάλη ναυτική τραγωδία, την Κυριακή 14/2, η μνήμη των 4100 Ιταλών στρατιωτών – θυμάτων του ναυαγίου ORIA.

Στην τελετή όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα λόγω της πανδημίας του covid-19 και τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, συμμετείχαν εκ μέρους της Ιταλικής Πρεσβείας η Πρέσβης Patrizia Falcinelli, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος Col. AArnn. Pil. Efrem Moioli και ο Σύμβουλος Alessandro Ferranti, από τον Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης και από τον Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας “Χρυσή Τομή” ο Πρόεδρος του ΔΣ Σταμάτης Παπαθανασίου.

Κοινή ευχή όλων να μην ξεχαστεί το ναυάγιο του ORIA και οι αδικοχαμένοι Ιταλοί στρατιώτες – αιχμάλωτοι πολέμου, να επικρατήσει αλληλεγγύη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών “Ποτέ πια πόλεμος – Ειρήνη στη Μεσόγειο – Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!”.