Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα

Δευτέρα 13.09.2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δυο δράσεις ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας στον δήμο Σαρωνικού: η 22η εθελοντική αιμοδοσία και η διενέργεια δωρεάν Rapid Test

Δυο δράσεις ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία χθες, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στον δήμο Σαρωνικού και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», υπό τον συντονισμό της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δήμητρας Ράπτη: Η 22η εθελοντική αιμοδοσία του δήμου και η διενέργεια Rapid Test για την εξακρίβωση κρουσμάτων  covid-19.

Αποτέλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, που έγινε σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του Γ.Ν. «Γ. Γεννηματάς», ήταν να προστεθούν 40 επιπλέον φιάλες στην δημοτική τράπεζα αίματος. Από νωρίς το πρωί, πλήθος συμπολιτών αναγνωρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες για αίμα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και πρόσφεραν δώρο ζωής σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενοι σε ένα ακόμη κάλεσμα ευθύνης 319 συμπολίτες προσήλθαν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου για τη διενέργεια δωρεάν Rapid Test σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Από τα 319 Rapid Test διαπιστώθηκαν 6 θετικά κρούσματα και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν άμεσα, τηλεφωνικά, από τον ΕΟΔΥ ενώ οι υπόλοιποι μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr είχαν την δυνατότητα να τυπώσουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Μετά το πέρας των δράσεων πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων.

Ο δήμος Σαρωνικού και προσωπικά η κα. Δ. Ράπτη εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έδειξαν  εμπράκτως την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

 

                                                                                                                 Από το Γραφείο Τύπου