Δήμος
Σαρωνικού
Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Νέα

Πέμπτη 22.04.2021

Μήνυμα δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Σήμερα  Πέμπτη 22 Απριλίου, όπως και κάθε χρόνο τέτοια ημέρα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γης με στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών, κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, για έναν καθαρό και πιο υγιή πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι στέλνουν το μήνυμα ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, καθώς το μέλλον της Γης συνδέεται με το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η τελευταία δεκαετία θεωρείται από τους επιστήμονες ως η πιο ζεστή στην ανθρώπινη ιστορία. Ήδη βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με πυρκαγιές, πλημμύρες και τυφώνες να αποτελούν πλέον τακτικά γεγονότα που απειλούν ζωές, περιουσίες αλλά και την  επισιτιστική ασφάλεια των ανθρώπων.  Η λύση για την ανάσχεση των επικίνδυνων αυτών φαινομένων, σύμφωνα με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τις επιταγές της Ε.Ε., βρίσκεται στη σταδιακή εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και την αντικατάστασή τους από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Εμείς, στον δήμο  Σαρωνικού υποστηρίζουμε σθεναρά την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο πολλές φορές ωστόσο με πρόσχημα τις ΑΠΕ και ιδιαίτερα τις ανεμογεννήτριες, κακοποιείται βάναυσα. Για τον λόγο αυτό, διεκδικούμε ορθολογικό ενεργειακό σχεδιασμό για όλη τη χώρα με σεβασμό στα ευαίσθητα οικοσυστήματα και στα ιδιαίτερα τοπικά, πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Απαιτούμε όλοι μαζί, ένα υγιές και ανθεκτικό μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες διαβούλευσης με τους πολίτες και δρούμε  αποφασιστικά για να προστατέψουμε τη Γη μας από την υπαρξιακή απειλή της διατάραξης του κλίματος.