Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 2.06.2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Στόχος του Δήμου Σαρωνικού ένα Περιβάλλον χωρίς μόλυνση από πλαστικά

Στον Δήμο Σαρωνικού γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 με κεντρικό σύνθημα #BeatPlasticPollution και με την απόφαση να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης δηλώνει: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας για τη χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητα μας. Υιοθετούμε το σύνθημα του ΟΗΕ #BeatPlasticPollution για λιγότερο πλαστικό στη ζωή μας και κατ΄ επέκταση για λιγότερα πλαστικά απόβλητα. Μειώνουμε τη σπατάλη και αυξάνουμε την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Συνειδητοποιούμε ότι το περιβάλλον μας χρειάζεται κάθε μέρα και όχι μόνο μια φορά το χρόνο και πράττουμε αναλόγως».

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Καθιερώθηκε πριν από πενήντα χρόνια από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από το 1973 έως σήμερα φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σημαντική Ανακοίνωση