Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 28.06.2021

Παραλία Πεύκο: Επανατοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στην ελεύθερη ζώνη λουομένων, από τους καταπατητές – Απειλές κατά ζωής στον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και στον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ζεκάκο

Με τρεις επιστολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες δηλαδή προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, καταγγέλλει την αδυναμία αρχών και υπηρεσιών, με προεξάρχουσα την ΕΤΑΔ ΑΕ., να απομακρύνουν τον καταπατητή από την παραλία «Πεύκο» και ζητά άμεση παρέμβαση των αρμόδιων προκειμένου να επέλθει οριστική λύση και να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Την ίδια στιγμή ο κος. Φιλίππου προβαίνει σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία που αφορά σε απειλή κατά της ζωής τόσο του ίδιου όσο και του αντιδημάρχου Ευάγγελου Ζεκάκου.

Αναλυτικά, ο κος. Φιλίππου σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ, Στέφανο Βλαστό, καταγγέλλει ότι ο αυθαιρετούχος «ενώ την Παρασκευή 25/6/2021 (σ.σ. ημέρα παρέμβασης της δημοτικής αρχής στην καταπατημένη ακτή, βλ. Δ.Τ «Δημιουργία ελεύθερης ζώνης λουομένων στην παρανόμως κατειλημμένη παραλία Πεύκο») απομάκρυνε τρεις σειρές ομπρελοκαθισμάτων, το Σάββατο 26/6/2021, έδινε ξαπλώστρες στους λουόμενους έναντι αντιτίμου που τις τοποθετούσαν μόνοι τους στον αιγιαλό, την δε Κυριακή, επανατοποθέτησε όλο τα ομπρελοκαθίσματα που είχαν αφαιρεθεί, μεταφέροντας πολλά από τον χώρο ευθύνης της ΕΤΑΔ ΑΕ».

Ο κος. Φιλίππου τονίζει ότι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης «είναι να γελοιοποιούμαστε όλοι, και το κόστος αυτής της δυσφήμησης να το εισπράττει ο Δήμος Σαρωνικού, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν τον Δήμο ως πιο κοντινό σε εκείνους φορέα». Ζητά για τους λόγους αυτούς την άμεση παρέμβαση της ΕΤΑΔ ΑΕ προκειμένου να απομακρυνθεί ο καταπατητής, από τον χώρο ευθύνης της εταιρείας, που έχει καταλάβει.

Ευθύνες προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. για την υπάρχουσα κατάσταση αυθαιρεσίας και πλήρους ασυδοσίας αποδίδει ο κος. Φιλίππου, σε ανάλογη επιστολή και προς την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών-Ανατ. Αττικής: «Γι’ αυτή την κατάσταση, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ΕΤΑΔ ΑΕ, που δεν τον έχει (σ.σ. τον καταπατητή) απομακρύνει από τον χώρο, με αποτέλεσμα να παίρνει τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες από τον χώρο της ΕΤΑΔ ΑΕ και να τις ξανατοποθετεί στον χώρο του αιγιαλού, ευθύνης της Κτηματικής Υπηρεσίας» υπογραμμίζει. Καλεί δε, την Κτηματική Υπηρεσία να προβεί άμεσα στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο, κλπ).

Τέλος, με επιστολή προς το Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού ο κος. Φιλίππου καταγγέλλει ότι «οι καταληψίες της παραλίας Πεύκο, εξαπολύουν καθημερινά και δημόσια, απειλές ακόμα και κατά της ζωής του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Ζεκάκου. Τέτοιο συμβάν έγινε ακόμη και παρουσία των κ.κ. Χρήστου Γεωργίου εκπροσώπου της Κτηματικής Υπηρεσίας και Κωνσταντίνου Πλαστήρα εκπροσώπου της ΕΤΑΔ, από τον καταληψία, κατά την ημέρα της αυτοψίας Παρασκευή 25/6/2021 και ώρα 11:00π.μ.».

Με αφορμή όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην εν λόγω παραλία αλλά και την κλιμάκωση της έντασης και των απειλών κατά δημόσιων λειτουργών, ο Πέτρος Φιλίππου δηλώνει: «Καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους: τις υπηρεσίες προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος, ελεύθερος, στους λουόμενους και την αστυνομία προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή, τιμή και υπόληψη όσων προσπαθούμε για την τήρηση της νομιμότητας. Δηλώνουμε ότι δεν μας κάμπτουν οι απειλές και είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τη λαϊκή εντολή για ελεύθερες παραλίες και το νόμο. Δεν υπάρχει τίποτα ικανό να μας σταματήσει . Προχωράμε».

Σημαντική Ανακοίνωση